Obavijesti

Sport

Komentari 31

Manje stranaca u Prvoj HNL, ipak ništa od jedinstvene lige

Manje stranaca u Prvoj HNL, ipak ništa od jedinstvene lige
1

HNS je na važnom sastanku uoči nove sezone donio neke nove prijedloge koji će biti potvrđeni uoči finala kupa u Puli. Tako će biti manje stranaca u ligi, a odbijen je prijedlog jedinstvene treće lige.

VIDEO

Jedinstvena treća liga bila je jedan od velikih planova HNS-a i to su htjeli uvesti već od 2020. godine, no ipak ništa od toga. To je odlučeno na važnom sastanku HNS-a na kojem se raspravljalo o mnogim točkama koje bi se u budućnosti mogle promijeniti. 

Doneseni su prijedlozi koji će konačan epilog dobiti na sastanku izvršnog odbora HNS-a u Puli u oči finala kupa. Tako će od sljedeće sezone klubovi Prve HNL imati pravo na šest stranaca, u od sezone 2020/2021 će se taj broj spustiti na pet stranaca. Sve to kako bi domaći igrači dobili što više prilike da se dokažu jer je ova sezona najbrojnija što se tiče stranaca. Od početka sezone su ukupno bila 102 stranca, a ta brojka se još i povećala u zimskom prijelaznom roku.

Također, na sastanku je odlučeno da će svaki klub morat imati šest domaćih igrača koji su između 13. i 19. godine proveli najmanje četiri sezone u nekom od hrvatskih klubova. 

Riješeno je i goruće pitanja oko nastupa prvoligaških igrača u Drugoj HNL. Na to se najviše žalio Varaždin kada je Dinamo B protiv njih  igrao u sastavu s Majerom i Andrićem, a to će se od sljedeće sezone promijeniti. Svaki igrač koji odigra najmanje tri utakmice u Prvoj ligi, on više neće imati pravo nastupa u nižem rangu, a to se najviše odnosi na Hajduk, Dinamo i Osijek čije rezervne momčadi nastupaju u Drugoj ligi.

Odbijen je i prijedlog o jedinstvenoj trećoj ligi, a od sljedeće sezone bi mogli gledati dvije treće lige, umjesto sadašnjih tri. Jednu će činiti Istok, Sjever te iz središnje regije klubovi iz ZNS-a, Krapinsko-zagorske županije i Sisačko-moslavačke. a drugu regiju Zapad, Jug te iz središnje Karlovačka županija i Zagrebačka županija. 

Nadalje, iz Prve lige ispast će samo posljednji, ući će prvak Druge lige i neće više biti kvalifikacija. Najelitniji rang hrvatskog nogometa brojat će deset klubova, Druga od 12 do 16, što zavisi o broju licenci, a ako ne bude dovoljno, plan je da se uvede liga 12 od 2020. godine...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta