Obavijesti

Sport

Komentari 17

Manuel Štrlek: Dino Sokolović i ja bili smo suigrači. On je čudo!

Manuel Štrlek: Dino Sokolović i ja bili smo suigrači. On je čudo!
2

Do stravične nesreće u lipnju 2003. godine Dino Sokolović i njegov stariji brat Goran igrali su rukomet u mlađim kategorijama RK Zagreba. S njima je igrao i naš proslavljeni reprezentativac...

VIDEO

Sokolovići su bili divna, skladna obitelj. Stanovali su na Trešnjevci, preko puta dvorane u kojoj smo trenirali. Goran je bio golman, a Dino lijevo krilo. Sjećam se i danas da sam bio na Plitvičkim jezerima, znam i gdje sam točno stajao kad me njihov otac nazvao i javio mi za tu strašnu tragediju..., kaže Kazimir Ilijaš, Dinov i Goranov trener.

Uz braću Sokolović, u toj je momčadi igrao Marko Tarabocchia, reprezentativac BiH i igrač poljske Wisle, ali i naš sjajni reprezentativac Manuel Štrlek, ponajbolje lijevo krilo svijeta.

U sudaru je ostao bez majke i braće, a danas je osvojio zlato
U sudaru je ostao bez majke i braće, a danas je osvojio zlato

- Pamtim jako dobro taj lipanj 2003., kako ne?! Svi zajedno smo, kao momčad, išli na sprovod Goranu, njegovoj mami i bratu Darku, to je bila nevjerojatna tuga. Njegov brat je branio, a Dino je bio lijevo krilo, kao i ja. Konkurencija? Ma ne, kod djece nema toga, a ni pozicije u toj dobi nisu bile baš toliko fiksne... - prisjeća se Štrlek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Men

Znaju se ponekad i vidjeti, popričati. Posljednji put nedavno, u vrijeme rukometnog EP-a.

- Da, vidjeli smo se na kratko, poželio sam mu sreću u Pyeongchangu, on meni na našem prvenstvu... Poslao sam mu i poruku nakon što je osvojio zlato, čestitao mu. Ma stvarno mi je uvijek jako drago vidjeti tog dečka. On je čudo - kaže Štrlek.

Ne treba ga puno nagovarati da kaže poneku riječ o svom doživljaju Dinina olimpijskog zlata.

- Iskreno, i ovaj čas me trnci prolaze, dok govorim o tome. A da bi se opisalo to što on radi zapravo nema dovoljno dobrih riječi. Pratio sam ovih dana reakcije ljudi i mislim da se svi slažu sa mnom. Jako sam ponosan na njega, no čini mi se da u državi nema čovjeka koji nije. A tako i treba biti - emotivno je govorio Štrlek.

Dinova životna priča: Oženio je Barbaru, ljubav još iz osnovne
Dinova životna priča: Oženio je Barbaru, ljubav još iz osnovne

Nekoliko godina igrao je s braćom Sokolović, koji su, kaže trener, bili redovni na treninzima, savjesni, lijepo odgojeni dečki...

- Mlađe selekcije RK Zagreba su i tad, kao i danas, trenirale u dvorani Kralj Tomislav na Trešnjevci. Kako su oni stanovali odmah preko puta, stariji brat Goran prvi je došao na treninge. Ubrzo je doveo i Dinu, išli smo na turnire, putovali, družili se... Zato me toliko pogodila ta nesreća - govori Kazimir Ilijaš, oduševljen Dininim postignućima.

- Svima nama mora biti uzor, pogotovo djeci. Pokazao je koji je najbolji način da ustaneš nakon što padneš. Zadivljujuće je što je napravio, kako je tu strašnu tragediju, taj fizički hendikep, pretvorio u motivaciju da pobijedi život. Nevjerojatno - govori Ilijaš.

Malo nakon nesreće, čim se Dino oporavio, nastavio se družiti sa suigračima, ali i s trenerom. Veze između njih jake su i nakon svih ovih godina, toliko da su čak i izgurali jedan zajednički projekt.

- Jednom prilikom smo pričali i rekao sam mu: 'Pa ti igraš sve živo, jedino si svoj rukomet zapostavio. Daj se vrati na početak!" I poslušao me, zajedno smo organizirali povijesnu prvu utakmicu rukometne reprezentacije u kolicima. Doduše, on je puno više napravio po tom pitanju, ja sam mu pomagao, ali stvarno smo ponosni što smo u tome uspjeli - zaključio je Ilijaš.

Tragedija na cesti

U prometnoj nesreći u Vrbovskom, u naselju Močile, smrtno su stradale Jasna Sokolović (38), Ivančica Sokolović (40) te Jasnina djeca Goran (16) i Darko (8), a njihov brat Dino (15) teško je ozlijeđen, glasila je stravična vijest koja je stigla iz Gorskoga kotara. Automobil u kojem su bili Dino, njegova majka, dva brata i strina oklopila je prikolica s kontejnerom koju je vukao kamion. Istraga je pokazala kako je krivac za nesreću vozač kamiona...

Dino za 24sata: To je to, uspio sam u svemu što sam sanjao...
Dino za 24sata: To je to, uspio sam u svemu što sam sanjao...

Dinu su morali amputirati obje noge, a njegov otac mu je odlučio pokušati pomoći već od prvoga dana. Još je bio u bolnici kad mu je doveo Anu Sršen, slavnu hrvatsku paraolimpijku, trofejnu plivačicu, koja je kroz razgovor pokušala pomoći Dinu da što lakše prebrodi ovu tragediju. Ona ga je i nagovorila da krene na plivanje, a to je bio samo početak niza. Ubrzo je odustao od plivanja, prebacio se na skijanje, pa zatim i na hokej, košarku, a na kraju i rukomet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu