Obavijesti

Sport

Komentari 70

Maribor je teško stradao kod kuće, Rosenborg čeka 'modre'

Maribor je teško stradao kod kuće, Rosenborg čeka 'modre'
1

Vijoličasti su u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka kod kuće izgubili 1-3 od norveškog Rosenborga i već se polako opraštaju od Lige prvaka! Šimunović sa Celticom remizirao u Rumunjskoj

VIDEO

Dinamo je bolji od Fradija i mora proći neokrznut kroz Peštu, a ako prođe... Onda će u Norvešku!

Sve je bilo dobro do pete minute drugog poluvremena. Maribor i Rosenborg u Ljudskom su vrtu vodili žestoku borbu za play-off Lige prvaka sa opreznim pogledom na uzvrat koji se za tjedan dana igra u Norveškoj.

Ali u 50. minuti Alexander Soderlund odlučio je udariti svoj jaki pečat na mariborsku ljetnu večer. Projektil sa 25 metara u desni kut gola Vijoličastih. Do tada sjajni Kenan Pirić imao je loptu na ruci, ali silina udarca savila mu je zapešće, Rosenborg je poveo, a družba Darka Milaniča potonula.

Soderlund je 13 minuta kasnije dodao još jedan gol u mariborsku mrežu, štajersko-brazilska legenda Marcos Tavares u 71' smanjio na 1-2, ali odmah po polasku s centra Mike Jensen je i po treći put svladao Pirića, a slovenski se oproštaj od Lige prvaka već polako počeo pisati sam od sebe.

Naravno, nije nemoguće da Maribor za tjedan dana na Lerkendal stadionu napravi senzaciju, ali realno... Rosenborg je pod Pohorjem obavio cca. 99% posla što se lova na play-off tiče.

Tako, naravno, ne misle navijači koji su i nakon tri komada u mreži njihovog kluba svojim ljubimcima s tribinama skandirali "Ne-ma pre-da-je"!

Jozo Šimunović odigrao je svih 90 stoperskih minuta u Celticovih 1-1 na gostovanju kod rumunjskog Cluja. Porto je tek u 89' osigurao remi kod Krasnodara, Edin Višća i njegov Basaksehir u Istanbulu su poraženi od Olympiacosa, a baš kao Rosenborg u Mariboru veliki je posao napravio i austrijski LASK Linz u Švicarskoj pobijedivši Basel 2-1 na St. Jakob Parku.

Definitivno večer gostiju u Ligi prvaka!

Ostali rezultati

Krasnodar-Porto 0-1 (Sergio Oliveira 89')

Basaksehir Istanbul- Olympiacos 0-1 (Masouras 53')

Cluj-Celtic 1-1 (Rondon 28' / Forrest 39')

Basel-LASK Linz 1-2 (Zuffi 87' / Trauner 50', Cuemart 82' ag)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića