Obavijesti

Sport

Komentari 80

Marijan Kustić: Prezadovoljan sam sastankom s Hajdukom...

Marijan Kustić: Prezadovoljan sam sastankom s Hajdukom...
1

Samo se dijalogom može uspostaviti dobar odnos, hvala delegaciji Hajduka na dolasku, poručio je izvršni direktor HNS-a koji je na sastanak u sjedište Saveza pozvao goste iz Splita

VIDEO

Ovo je povijesni sastanak i veliki korak naprijed, javio nam se Marijan Kustić nakon što je Hajduk potvrdio da su njegovi čelnici u ponedjeljak bili u sjedištu HNS-a.

- Sastanak je održan na moju inicijativu. Zahvaljujem se delegaciji Hajduka na dolasku, samo se dijalogom može uspostaviti dobar odnos - dodao je izvršni direktor HNS-a koji je ujedno potvrdio da je tema razgovora bilo i domaćinstvo utakmice s Mađarskom na Poljudu.

- Pričali smo kako izgraditi narušeno povjerenje, o reformama, za koje i oni kažu da su u tijeku i koje podržavaju, razgovarali smo i o domaćinstvu utakmice s Mađarskom na Poljudu. Prezadovoljan sam sastankom, ja sam oduvijek tvrdio da reprezentacija mora igrati po cijeloj Hrvatskoj - kaže Kustić.

Povijesni sastanak: Čelnici Hajduka na razgovoru u HNS-u
Povijesni sastanak: Čelnici Hajduka na razgovoru u HNS-u

Nakon godina netrpeljivosti dvije strane su napokon sjele za isti stol i otvoreno porazgovarale o svom odnosu, situaciji u hrvatskom nogometu i poboljšanju međusobnih odnosa. U ime Hajduka u sjedište HNS-a su stigli Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara.

Razgovor je prošao u pomirljivim tonovima, razgovaralo se oko sat i pol i napravljen je veliki korak prema pomirenju, što je jedino i logično, jer ovakva situacija nikome ne odgovara. 

Hajduk: Kustić nas je pozvao, pokušat ćemo izgraditi povjerenje koje je narušeno

Pregovore s HNS-om Hajduk je potvrdio kratkim priopćenjem na svojoj službenoj stranici.

Na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića održan je jučer poslijepodne u Zagrebu sastanak na kojem je kao predstavnik Grada Splita (u čijem je vlasništvu stadion Poljud) nazočio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te u ime HNK Hajduk predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović i predsjednik Uprave Marin Brbić. 

Razgovarali su predstavnici HNK Hajduk, gradonačelnik Krstulović Opara te izvršni direktor Kustić o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji povjerenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o  nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti, između ostaloga i s ciljem eventualnog odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ove jeseni na Poljudu.

Hajduk je potvrdio sastanak s HNS-om: Pozvao nas je Kustić
Hajduk je potvrdio sastanak s HNS-om: Pozvao nas je Kustić

Sedam zahtjeva koje je Hajduk donio na sastanak

  1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode
  2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)
  3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)
  4. Transparentni financijski izvještaji
  5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)
  6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.
  7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.