Obavijesti

Sport

Komentari 17

Marin Čilić propustio dvije meč lopte i Južnija u polufinale

Marin Čilić propustio dvije meč lopte i Južnija u polufinale
1

Hrvatski tenisač nije se uspio plasirati u polufinale turnira koji se igra u njemačkom Hamburgu. U vrlo neizvjesnom meču porazio ga je Mihail Južnij sa 4-6, 6-3, 7-6(6)

VIDEO

Bio je ovo šesti dvoboj ove dvojice tenisača, a Rus je dosad bio uspješniji s četiri pobjede. Čilić je dobro otvorio susret i već u petom gemu prvog seta iskoristio prvu break-loptu za vodstvo 3-2, koje je nakon toga održavao do kraja prvog seta za konačnih 6-4. Hrvatski tenisač u prvome setu nije dozvolio nijednu priliku za break što dovoljno govori o dominaciji Čilića. Marin je djelovao vrlo sigurno i kao da je povratio negdje po putu izgubljeno samopouzdanje dok nije uslijedio četvrti gem drugog seta.

Južnij je došao do prve break-lopte i odmah je iskoristio za vodstvo 3-1. Međutim, već u idućem gemu Čilić je uzvratio re-breakom, ali nije uspio poravnati na 3-3, jer je Rus ponovo oduzeo servis Hrvatu i poveo s 4-2, a koju minutu kasnije i s 5-2. Južnij je set priveo kraju sigurnim svojim servisom za 6-3 i poravnanje na 1-1 u setovima.

Treći set ponudio je pravu dramu, a krenuo je vrlo loše za hrvatskog tenisača, jer mu je već u prvog gemu odlučujućeg seta Rus oduzeo početni udarac. Držao je tu prednost Južnij do 3-2, a onda je Marin iskoristio drugu break-priliku i izjednačio na 3-3. Do kraja seta svaki je tenisač držao svoj servis, no Marin je morao kod 5-5 spašavati dvije prilike za obrat što je i napravio i meč je otišao u tie-break.

Rus je poveo 4-1 i imao dva servisa za odlazak na eventualnih 6-1 i osiguravanje minimalno pet meč-lopti. Međutim, Marin je napravio mini-breakove na oba servisa Rusa, a nakon toga držao dva svoja servisa i poveo 5-4. Čilić je poveo i 6-4 nakon što je odličnom bekend dijagonalom natjerao Južnija da napravi pogrešku, te si osigurao dvije meč-lopte. Južnij je drugim servisom spasio prvu i smanjio na 6-5, a zatim je Čilić drugim udarcem nakon svog servisa poklonio izjednačenje jeftinim promašajem u mrežu. To je očito potreslo Čilića koji je zapucao i iduću loptu na svom servisu i omogućio prvu meč-loptu Rusu. Nakon jedne duže izmjene u kojoj je Čilić imao inicijativu, udarac Južnija zahvatio je vrh mreže i loptica se samo prebacila na drugu stranu za konačnih 8-6 u tie-breaku odlučujućeg seta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu