Obavijesti

Sport

Komentari 38

Marin već odbio 10 mil. €, bit će bolji i od Francka Riberyja

Marin već odbio 10 mil. €, bit će bolji i od Francka Riberyja

Antoniju Marinu više vrijedi jedna ovakva utakmica kao protiv Chelseaja, nego cijela juniorska sezona u HNL-u. S Dinamom je vezan još dvije godine, ima istog menadžera kao Brozović...

VIDEO

Antonio Marin za mene je prototip modernog krilnog igrača, takve mladiće danas gledamo u Ligi prvaka u redovima Real Madrida, Ajaxa ili Tottenhama. Brz je, moćan i inteligentan, oduševljava me već dulje vrijeme, a vidjeli ste i kako je dominirao protiv Chelseaja, kaže Zoran Zekić jedan od trenera koji je već godinama "zaljubljen" u mladog igrača Dinama.

A mlada zvijezda "modrih" još je jednom oduševila nogometnu javnost, u četvrtfinalnom dvoboju protiv Chelseaja pokazala da Dinamo u svojim redovima ima još jednog dragulja za velike stvari. Krilni igrač modrih lomio je čuvare engleskog velikana, zabio Chelseaju i dva gola, ali Dinamo nije otišao do željenog polufinala.

Novi Dinamov "wunderkind" baš je i kao Marko Pjaca prve nogometne korake napravio u ZET-u, a onda već s 11 godina preselio u Dinamo. Od samih početaka dominirao je u svojoj generaciji (Marin je 2001. godište), pa je veći dio igračkog razvoja igrao protiv starijih od sebe. I tako Marin puno bolje zna generaciju 2000. od svojeg 2001. godišta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😜😜

Objavu dijeli Antonio Marin (@antonio_marin11)

U ranoj fazi karijere susreo se i s ozbiljnim ponudama, europski velikani zbog njega su proteklih godina hrlili u Maksimir. Upita je bilo "mali milijun", prva konkretna ponuda na njegovu adresu stigla je iz Rome (2+2 milijuna eura). Kasnije su se javili Juventus i Man. City s ponudama između 4-5 milijuna eura, dok je ove zime jedan španjolski prvoligaš za njega službeno ponudio 10 milijuna eura!

Ipak, Antonio Marin želi ići normalnim putem, iz Dinama se preko seniora, pa i A reprezentacije otisnuti u inozemstvo. Točnije ići putem Luke Modrića ili Danija Olma. Profesionalna obveza s "modrima" veže ga do 15. siječnja 2021. godine, a Marinu i njegovoj obitelji nikuda se ne žuri. Tako slično razmišlja i njegov agent Miroslav Bičanić koji u svojoj "ergeli" ima i Marcela Brozovića.

- Malo je takvih igrača danas koji imaju sposobnost driblinga u sprintu, to je njegova najveća nogometna kvaliteta - rekao nam je još Zoran Zekić, pa dodao:

- Ako on bude pametan i ne upadne u nekakve zamke, godinama će biti važan kotačić u Dinamu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Malo igrača danas ima takav potez, takav dribling, a poznavajući Nenada Bjelicu, on će od njega napraviti vrhunskog igrača.

Na čemu Marin još mora raditi, koje igračke elemente još mora usavršiti?

- Ma on kao mlad igrača ima još dovoljno prostora za napredak, a mislim kako najviše još mora raditi na suradnji, lijevoj nozi, te igri glavom. No, sigurno da se radi jednom od najvećih talenata hrvatskog nogometa, a ja mu želim svu sreću, neka godinama nosi našu reprezentaciju i hrvatski nogomet - završio je Zoran Zekić, jedan od ljubitelja Dinamovog krilnog igrača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️🔐

Objavu dijeli Antonio Marin (@antonio_marin11)

Antonio Marin dugi je niz godina najvrjedniji hrvatski eksponat 2001. godišta, a na pitanje koliko jedna ovakva predstava može podići cijenu nekog igrača, hrvatski menadžer Marjan Šišić kaže:

- Ma vjerujte, Marinu više vrijedi jedna ovakva utakmice, nego kompletna juniorska sezona u HNL-u. Osobno znam kako su na utakmici Chelseaja i Dinama bili skauti najboljih deset momčadi iz Premier lige, ali oni iz Italije, Španjolske i Portugala, svi su se mogli uvjeriti u kvalitete tog momka - kaže Šišić, pa nastavlja:

- Taj Chelsea je najbolja mlada momčad Engleske, u dosadašnjem dijelu juniorske Lige prvaka primili su tek tri gola, a onda im je Marin sam zabio dva. Vjerujte to znači jako puno, sada će svi ti klubovi doći u Zagreb, pogledati sljedećih 20-ak utakmica Antonija Marina. S kojim bih ga igračem usporedio? Recimo, Franckom Riberyjem. Tehnički je dominantan, fizički dosta jak, a ima taj odličan dribling u trku.

Nogometne mogućnosti Antonija Marina odlično poznaje i Ivo Šušak koji je dvije godine bio i voditelj u omladinskoj školi Dinama. Iskusni stručnjak također "modroj" zvijezdi" prognozira lijepu budućnost.

- Antonio Marin je za mene igrač koji nema limita, on ima vrhunsku staturu, odličnu motoriku i sjajnu tehniku. Iskreno, očekujem da će on u dogledno vrijeme završiti u ligi petice čime se ja kao radnik hrvatskog nogometa ne veselim, ali je naša stvarnost i realnost da nama najbolji mladi igrači odlaze van. A Marin će se kroz kaljenje u 2. HNL, pa i prvoligaškom nogometu još dodatno izgraditi, pa kroz dvije godine biti spreman za lige petice - kaže Ivo Šušak, pa dodaje:

- Mene strašno veseli što je Marin svjestan svog potencijala, ali želi još raditi, još napredovati. Jedina manjkavost kod njega je igra glavom, ali u Dinamu se s njim na tome puno radi. Usporedba s Riberyjem? Antonio Marin ima značajniju konstituciju, a kada se sasvim usavrši i postane kompletan igrač, on po meni može i nadmašiti Riberyja.

Marin je ove sezone četiri puta zaigrao i za prvu Dinamovu momčad, a udarna je igla U19 reprezentacije i Dinamovih juniora.

U gotovo je svakom svjetskom izboru najvećih talenata svijeta, ove su ga godine u top 50 uvrstili Guardian i Goal.com, nazvavši ga 'hrvatski Neymar'!

Zoran Zekić ocjenjuje Antonija Marina

  • Brzina - 9
  • Lijeva noga - 8
  • Desna noga - 10
  • Glava - 9
  • Dribling - 10
  • Suradnja - 9
  • Udarac - 9
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka