Obavijesti

Sport

Komentari 20

Marlies Schild prvo zlato u slalomu, Jelušić završila 17.

Marlies Schild prvo zlato u slalomu, Jelušić završila 17.
1

Austrijska skijašica Marlies Schild osvojila je premijerno zlato na Svjetskim prvenstvima. Slavila je ispred Zettel i Pietilae-Holmner. Ana je zauzela 17. mjesto

VIDEO

Svoju je prvu pojedinačnu zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima, kao i uopće na velikim jednokratnim natjecanjima, osvojila austrijska skijašica Marlies Schild. Slavila je 29-godišnjakinja u slalomu, posljednjoj utrci ženskog programa 41. Svjetskog prvenstva u alpskim skijaškim disciplinama, koje sutra završava u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Nakon što je njezina prva pratiteljica iz prve vožnje i najveća slalomska rivalka ove sezone u Svjetskom kupu, Finkinja Tanja Poutiainen, kiksala pretkraj druge vožnje, Austrijanka je uspjela suvereno obraniti 61 stotinku sekunde pred sunarodnjakinjom Kathrin Zettel, prednost stečenu u prvoj vožnji. Na koncu je pobijedila s 34 stotinke prednosti, potrošivši za dva spuštanja niz Gudiberg minutu, 45 sekundi i 79 stotinki. Treće je mjesto zauzela Šveđanka Maria Pietilä-Holmner zaostavši 65 stotinki. Domaća miljenica Maria Riesch uvjerljivo je ostala bez medalje zakasnivši na četvrtom mjestu čak 1.34 sekunde za pobjednicom.

Slovenka Tina Maze, peta danas u slalomu ali i zlatna veleslalomašica, jedina je pokvarila račune austrijskim reprezentativkama u Garmischu. Pobjede su u svim ostalim disciplinama uzele Austrijanke (Görgl dva puta, Fenninger i Schild).

Ekipno zlato iz Årea prije četiri godine bila je jedino dosad osvojeno odličje najvećeg sjaja za Schild.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gledano s ovosezonskim utrkama Svjetskog kupa, najbolja slalomašica nakon odlaska Janice Kostelić pobijedila je u svih šest nastupa koja je završila. Bez plasmana i bodova ostala je samo pri dvjema natjecanjima, u Aspenu i Flachauu.

Nakon što drugu vožnju nisu završile četiri slalomašice, najbolja hrvatska predstavnica Ana Jelušić na kraju je zauzela solidno 17. mjesto. U prvoj je vožnji bila 24. Ukupno je za Schild generirala 3.65 sekundi zaostatka. U drugoj je vožnji od Schild bila sporija samo sedam stotinki.

Unutar 30 najboljih završila je i Sofija Novoselić (31. nakon prve vožnje). Na kraju je zauzela 28. mjesto. Iva Mišak, 17-godišnja Varaždinka, zauzela je 35. mjesto u konkurenciji 111 slalomašica. Nakon prve je vožnje bila 41.

Četvrta hrvatska predstavnica, Tea Palić, nije završila prvu vožnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj