Obavijesti

Sport

Komentari 38

Marokanac rastura u Zagorju: Skoro sam poginuo u Chapeu...

Marokanac rastura u Zagorju: Skoro sam poginuo u Chapeu...
1

Rhadi Mouhcine među najboljim je strijelcima 1. zagorske lige, radi u mesnici, obožava gulaš, a prije tri godine za dlaku je izbjegao tragediju brazilskog Chapecoensea. 'Spasio' ga je agent prevarant

VIDEO

Priča našeg protagonista počela je u Sefrouu, malenom marokanskom gradiću od niti 80 tisuća ljudi. Jedan od žitelja Sefroua bio je i Rhadi Mouhcine (29), izrazito talentirani nogometaš koji je uslijed nevjerojatnih životnih okolnosti svoj rodni grad zamijenio 3500 kilometara udaljenim Zagorjem i općinom Marijom Bistricom.

Rhadi je umijećem oduševio sve zagorske nogometne zaljubljenike, a upravo su Zagorci poznati po visokim standardima i uvijek britkim komentarima na koje se morao naviknuti i ovaj simpatični Marokanac. Mouhcine je jedan od najboljih strijelaca 1. zagorske lige s 12 golova za Mladost iz Marije Bistrice, ali ne bi to bilo toliko čudno da on zapravo nije - golman.

- Da, u svojoj zemlji sam branio profesionalno i nikad prije nisam nastupao kao igrač. Bio sam primoran na tu opciju jer imam velikih problema s prstom zbog kojeg više ne mogu braniti. Trener u Mladosti stavio me u napad i očito je pogodio - priča nam Rhadi pa dodaje:

- Sva sreća pa sam kao klinac puno 'haklao' na školskom pa sam naučio neke finte - smije se Marokanac.

'Gulaš vam je senzacionalan'

Rhadi je u Hrvatskoj već tri godine, ovdje je zasnovao obitelj i, naravno, ne živi samo od nogometa.

- Jako mi nedostaje mora obitelj u Maroku, ali brzo sam se priviknuo na život u Hrvatskoj. Nema neke velike razlike između te dvije države. Za posao u Hrvatskoj sam se snašao preko prijatelja u čijoj mesnici radim. Nakon posla idem na trening ili na mali nogomet s ekipom. Moj život je nogomet i samo nogomet - objašnjava Mouhcine.

Jednu stvar u Hrvatskoj posebno obožava.

- Gulaš! Pa to je senzacija, toga nema kod nas.

Koje su prve riječi koje ste naučili u Hrvatskoj?

- 'Ja sam, sve u redu, dobro, kako si'...

Ma nije moguće da je samo to, sigurno je tu bilo i psovki?

- Naravno, samo sam htio biti pristojan, haha. Pa kod vas se sve vrti oko psovki. Nisi Hrvat ako ne psuješ puno. Puno riječi sam naučio kroz posao, od prijatelja - smije se Marokanac koji je objeručke prihvatio ovdašnje 'običaje'.

Agent ga 'spasio' smrti

U Maroku je Mouhcine bio jako perspektivan golman, branio je u prvoj i drugoj ligi tamošnjeg nogometa, a kruna karijere trebala mu je biti prilika u brazilskom Chapecoenseu. U Brazil je otišao u probu i za dlaku izbjegao smrt!

- Proveo sam tamo četiri mjeseca, trenirao s prvom momčadi i na stolu mi je bio ugovor od tri godine, ali je sve neslavno propalo. Pokvareni agent me izigrao, lagao i oštetio, a Brazilci s time nisu htjeli imati posla. Otpustili su me i vratio sam se kući - priča Marokanac bez doze sjete u glasu jer...

- Izbjegao sam smrt! Nedugo nakon mog odlaska iz Brazila avion s igračima Chapea srušio se i gotovo su svi poginuli. Imao sam sreću u nesreći i na neki način me taj agent 'spasio'.

Podsjetimo, igrači Chapecoensea su 2016. ostali bez goriva u avionu te su imali stravičnu nesreću u kojoj je život izgubila 71 osoba.

U hrvatskom niželigaškom nogometu briljira, ali se u susreće sa svakodnevnim problemima. Njegov klub na začelju je tablice i grčevito se bore za spas, a Mouhcine je valjda jedina svijetla točka.

- Pokušavamo spasiti klub, ali ponekad nemamo dovoljno igrača ni za trening, a kamoli za utakmicu. Pogađa me to jer ne volim izgubiti ni na prijateljskoj.

U Zagorju ga uspoređuju sa sunarodnjakom Hakimom Ziyechom (26) koji je zaludio fanove diljem Europe sjajnim nastupima u dresu Ajaxa, ali Mouhcine se na zanosi...

- On je fini igrač, tehnički potkovan, a ja sam ipak više gol-igrač. Stavi me u napad i zabit ću gol, u tome sam najbolji - kaže Rhadi.

Vidiš li se u nekom jačem hrvatskom klubu? Možda Dinamo?

- Ma ne trebam ja Dinamu, pa pogledajte kakvu školu oni imaju. Prepuni su vrhunskih igrača. Tražim neki bolji klub od Mladosti, a sve će doći dokazivanjem i dobrim igrama. Lijepo je biti nogometaš u Hrvatskoj, ide vam dobro i s reprezentacijom i sretan sam zbog toga - rekao je Mouhcine.

Dobra obrana ili gol?

- Uvijek dobra obrana - završio je Marokanac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu