Obavijesti

Sport

Komentari 17

Martić je izbacila pobjednicu Roland Garrosa! Prošao i Čilić

Martić je izbacila pobjednicu Roland Garrosa! Prošao i Čilić
1

Najbolji hrvatski tenisači u muškoj i ženskoj konkurenciji pobijedili su u noći s nedjelje na ponedjeljak na jakom turniru u Indian Wellsu. Petra Martić izbacila je favoririziranu Latvijku

VIDEO

Šest uzastopnih poraza protiv igračica iz Top 10 imala je Petra Martić (27), no taj je niz prekinula na jednom od najprestižnijih svjetskih teniskih turnira, Indian Wellsu. Omišanka je izbacila šestu tenisačicu svijeta i prošlogodišnju pobjednicu Roland Garrosa, Latvijku Jeļenu Ostapenko (20) 6-3, 6-3 za svega sat i 19 minuta igre. Trećom uzastopnom pobjedom izborila je osminu finala WTA-turnira na američkom betonu.

- Zaista sam jako željela ovu pobjedu jer nisam imala ovako veliku pobjedu dugo vremena (šest godina, op.a.). Počela sam osjećati pritisak i nervozu, ali uspjela sam sve to držati pod kontrolom i završiti meč - rekla je Petra nakon pobjede.

Mladoj zvijezdi svjetskog tenisa Petra je čak pet puta oduzela servis. Dobro ju je služio i servis (64 posto).

Konačno je ne boli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jeļena je jako agresivna igračica koja ponekad pogodi neke izravne poene ili napravi neprisiljene pogreške. Pokušala sam je držati izvan ritma što sam duže mogla i uspjela sam.

Sljedeća prepreka za Martić, koja će od idućeg tjedna napredovati minimalno do 42. pozicije i plasmana karijere, bit će joj Čehinja Markéta Vondroušová (18), još jedna mlada igračica koju je na početku sezone izbacila s turnira u Aucklandu. Hrvatici se otvara velika prilika za četvrtfinale...

- Ona je mlada, nadolazeća igračica koja igra jako dobar tenis ovdje i sigurna sam da će to biti još jedan težak meč za mene. Uživam i tijelo mi se napokon osjeća dobro. Zahvalna sam što sam ponovno na terenu, što me ne boli i što činim ono što volim. Mislim da se to vidi na mojim rezultatima - zaključila je Petra, koja je zbog ozljede prije desetak mjeseci bila izvan 650 najboljih, a sada igra u životnoj formi.

Čilić rutinski, Đoković šokiran

Dobrim vijestima s turnira u Kaliforniji pridružio se i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (29), koji je pobijedio 26-godišnjeg Mađara Mártona Fucsovicsa 7-5, 6-3 za sat i 39 minuta.

Iako ga nije služio servis (svega 45 posto), Međugorčanin je napravio točno onoliko koliko je bilo potrebno za pobjedu u dva seta s breakom u svakom te da uspješno započne nastup na turniru gdje ima status drugog nositelja. U sljedećem kolu čeka ga Nijemac Philipp Kohlschreiber s kojim ima negativan omjer, četiri pobjede i šest poraza.

Pobjedu na startu turnira ostvario je i Roger Federer protiv Argentinca Federica Delbonisa 6-3, 7-6(6), a Novaka Đokovića u prvom meču nakon Australian Opena šokirao je 109. igrač svijeta, Japanac Taro Daniel 7-6(3), 4-6, 6-1 nakon dva i pol sata igre.

- Osjećao sam se jako čudno, kao da igram prvi meč na touru. Izgubio sam ritam i mučio se sa zdravljem kao i zadnjih tjedana. Nisam ni trebao biti ovdje, operirali su me prije pet-šest tjedana i nisam imao neka očekivanja. Moram smisliti što dalje - rekao je bivši broj 1 koji se vraća nakon operacije lakta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.