Obavijesti

Sport

Komentari 36

Martić pobjedom prvi put u 40, Nijemac opet koban za Marina

Martić pobjedom prvi put u 40, Nijemac opet koban za Marina
1

Petra Martić igra tenis života u Indian Wellsu. Hrvatska tenisačica ostvarila je i četvrtu pobjedu bez izgubljenog seta i izborila četvrtfinale u kojemu je čeka prva nositeljica, Simona Halep

VIDEO

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale velikog WTA-turnira u Indian Wellsu svladavši u osmini finala 54. igračicu svijeta Čehinju Markétu Vondroušovu 6-3, 7-6 (7-4).

Dvadesetsedmogodišnja Martić po prvi je put ušla u četvrtfinale Indian Wellsa, a pobjeda protiv Čehinje donosi joj u ponedjeljak plasman karijere jer će po prvi puta ući u Top 40.

Dućanka je sjajno odigrala prvi set u kojoj je 18-godišnjoj Čehinji uzela servis u prvom i devetom gemu. U drugom je Martić povela s 2-0, no tada počinju problemi jer je odmah izgubila svoj servis.

Petra ipak pronalazi svoju igru i dolazi do prednosti od 5-3, no ni to nije bilo dovoljno jer Čehinja dobiva tri gema zaredom i vodi 6-5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Martić, 51. igračica na WTA listi, vraća "break", da bi kod 3-3 u "tie-breaku" Čehinji sviran prijestup kod servisa što je Vondroušovu jako iznerviralo i pomoglo Petri da uđe među osam najboljih i ubilježi drugu pobjedu protiv Čehinje u isto toliko međusobnih dvoboja. 

U četvrtfinalu Martić ide na prvu nositeljicu, Rumunjku Simonu Halep, koja je dobila Kineskinju Qiang Wang 7-5, 6-1.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u osmini finala ATP turnira u Indian Wellsu od 37. igrača svijeta, Nijemca Phillipa Kohlschreibera 6-4, 6-4.

Treći igrač svijeta Čilić zaustavljen je u osmini finala od Kohlschreibera, koji se još jednom pokazao kobnim za Marina. Od 11 međusobnih dvoboja Nijemac je dobio čak sedam, a niti u Indian Wellsu Čilić nije uspio pronaći rješenje za igru Nijemca.

U oba seta bio je dovoljan po jedan "break" - Čilić je izgubio servis kod 1-1 u prvom, te kod 3-3 u drugom setu. Neraspoloženi Marin imao je tek pet aseva, dvije dvostruke pogreške i samo 51 posto ubačaja prvog servisa, a od četiri "break-lopte" nije iskoristio nijednu, dok je Nijemac imao dvije i obje je realizirao.   

U Indian Wellsu je od hrvatskih tenisača preostao još samo Borna Ćorić, koji u srijedu igra osminu finala protiv Amerikanca Taylora Fritza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića