Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sad znamo tko je brži: Martin i njegov rival odradili su revanš!

None Foto: Facebook 5

Vukovarac Damir Martin stigao je kod Mahea Drysdalea, a povezala ih je upravo ta nevjerojatna utrka u Brazilu u kojoj je Mahe slavio za tistućinku. Odradili su revanš na ergometru...

Sjećate se Damira Martina i njegove utrke života na Olimpijskim igrama u Riju? One utrke kad smo svi skakali i slavili zlato da bi fotofiniš najsjajniju medalju ipak proslijedio Novozelanđaninu Maheu Drysdaleu?

Foto: Promo Ovako je bilo u Rio de Janieru

Odradili revanš

Vukovarac je nedavno stigao kod Drysdalea koji ga je ugostio, dao mu je čamac i službeni automobil. Našeg veslača i Novozelanđanina povezala je upravo ta nevjerojatna utrka u Brazilu. Drysdale je pozvao Damira u goste, zajedno su trenirali, a konačno su odradili i revanš te čuvene utrke. Doduše, na ergometru.

A i tu je pobjedu odnio Drysdale i to za pola sekunde.

Foto: Promo Novozelanđanin je slavio u revanšu

Hrvatski olimpijski odbor žalio se nakon one utrke u Rio de Janeiru, ali za Damira Martina oduzimanje zlata Drysdaleu nije opcija. On bi pristao na zlato samo ako najsjajnija medalja ostane i njegovom rivalu. Sve ostalo ne dolazi u ozbir.

- Ako bi ishod te žalbe podrazumijevao oduzimanje zlatne medalje Maheu , ja na to ne pristajem. On je moj idol, kad sam bio junior divio sam se njegovim rezultatima - rekao je Damir Martin i pokazao da je ne samo velik sportaš, nego i velik čovjek.

VIDEO: POGLEDAJTE VELIKI REVAN

The rematch for the Rio Gold medal: Mahe Drysdale v Damir Martin

Posted by The Crowd Goes Wild on 6. prosinca 2016

Od prognanika do olimpijskog srebra

Damir Martin je kao dijete prošao pakao. Rođeni Vukovarac imao je tri godine kad su počeli srbočetnički napadi na grad. Otac Boris bio je branitelj, a Damir je s bratom Stanislavom i majkom Dubravkom završio u sabirnim logorima. 

Nakon ispitivanja pustili su ih da se vrate u Hrvatsku, a oni su preko Crvenog križa završili u Austriji pa u Njemačkoj gdje su se spojili s ocem Borisom.

Komentari (7)
  • Gospoda

    8. 12. 2016,   22:23
  • ako su svi čamci isti,zašto je Martinova zastavica destek centimetara ispred???valjda bi trebale bit na istom mjestu,jer baš zbog toga se i tu stavlja zastavica,da ne bude zabune...a tu ja vidim veeeeliku "zabunu"!!!!fotoshop

    9. 12. 2016,   07:05
  • Ma Martin je ljudina

    8. 12. 2016,   23:45