Obavijesti

Sport

Komentari 2

Martin: Ovo mi daje poticaj za daljnji rad; O žalbi idući tjedan

Martin: Ovo mi daje poticaj za daljnji rad; O žalbi idući tjedan
1

'Ajmo reći da je olimpijsko zlato Mount Everest, a ja sam bio dva milimetra od samog vrha. Vidim pogled s njega, osjećam se kao da sam na njemu, ali fali mi potpis da sam ga osvojio, rekao je Martin

VIDEO

"Nisam uspio spavati jer sam čitao sve poruke. Od početka je bila odlična priprema, sve je išlo po planu, razgovori s ekipom... Rekao sam da zadnjih 300 metara moram odveslati kao da su mi zadnji u životu, koji god bio. Da sam vodio, opet bih napravio takav finiš. Tako sam htio završiti ovaj olimpijski ciklus."

Dan nakon osvojenog srebra u samcu hrvatski veslač Damir Martin i dalje je prepun dojmova. Zlatna medalja izmakla mu je u fotofinišu za nekoliko - tisućinki.

- Ja se nadam da će se rijetko ponoviti takva utrka i da ću ubuduće biti uvjerljiviji - kazao je Martin pa povukao paralelu:

- Gledajte, 'ajmo reći da je olimpijsko zlato Mount Everest, a ja sam bio dva milimetra od samog vrha. Vidim pogled s njega, osjećam se kao da sam na njemu, ali fali mi potpis da sam ga osvojio. No to mi dalje motiv za daljnji rad.

Razveselio je Damir brojne navijače u domovini, a prije svega svoju obitelj s kojom se čuo neposredno nakon osvojenog srebra.

- Potrošio sam uzaludan novac za zvanje, ali razmijenili smo čestitke uz suze radosnice - zaključio je Damir Martin za HRT tijekom slavlja u Hrvatskoj kući u Rio de Janeiru.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša poklonio je Martinu narukvicu koju HOO poklanja svim hrvatskim osvajačima medalja dodavši kako je situacija sa žalbom HOO-a otvorena.

Kazao je kako je direktor Fise Matt Smith poslao obavijest kako se o žalbi neće raspravljati prije idućega tjedna jer veslači užurbano skupljaju svoju opremu ne bi li jezero oslobodili kajakašima i kanuistima.

Prema mišljenju hrvatskog suca s dugim stažem u međunarodnom veslanju Mladena Kostića, radi se o nepoštivanju članka 80. pravilnika Fise pa se s tim objašnjenjem i išlo prema čelnicima te organizacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...