Obavijesti

Sport

Komentari 3

Martina, evo ti revanš! Majoli i Hingis u reprizi finala iz 1997.

Martina, evo ti revanš! Majoli i Hingis u reprizi finala  iz 1997.
4

Nadam se da ću je opet pobijediti s obzirom na to da igram na domaćem terenu, rekla je Iva Majoli, koja će protiv Martine Hingis igrati ekshibicijski meč na dan finala bolskog turnira

VIDEO

Bol na Braču drugu će godinu zaredom, od 5. do 11. lipnja, biti domaćinom WTA turnira tenisačica serije 125 na kojem će jedan od najvećih događaja biti ekshibicijski meč Ive Majoli i Švicarke Martine Hingis 20 godina nakon što su se borile za naslov pobjednice Roland Garrosa, a trijumfirala je jedina hrvatska Grand Slam pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji.  

POGLEDAJTE VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igram doma, nadam se i drugoj pobjedi

"Odlučili smo obilježiti tu godišnjicu u Bolu i 11. lipnja, na dan finala, odigrat ćemo ekshibicijski meč. Nadam se ponovno mojoj pobjedi s obzirom na to da igram na domaćem terenu", poželjela je Iva Majoli.

Ovako je to bilo 1997.

Prošle godine u Bolu Majoli je svladala španjolsku tenisku legendu Arantxu Sanchez Vicario i svojim angažmanom napravila mnogo u promociji bolskog turnira, što je posebno istaknuo direktor Bol Opena Feliks Lukas.

"Da nije bilo Ive Majoli prošle godine, koja je dala ogroman doprinos i podršku turniru, ne bi sigurno dobili nagradu kao najbolje organizirani turnir ove razine. Iva je i ove godine zasukala rukave. Ona je mogla bilo gdje drugdje napraviti tu ekshibiciju, a odlučila je dati podršku Bolu i Hrvatskoj, ženskom tenisu u Hrvatskoj. Ja kao organizator ni na koji način ne bi mogao privući Martinu Hingis, koja je još uvijek Top 10 u paru, i uz Rogera Federera najveća švicarska sportska legenda", izjavio je Feliks Lukas na konferenciji za medije u Zagrebu.

Termin turnira je, baš kao i prošle godine, u drugom tjednu Roland Garrosa, pa još uvijek nije poznato koje bi igračice mogle zaigrati u Bolu, gdje je prošle godine trijufirala Luksemburžanka Mandy Minella pobijedivši u finalu Slovenku Polonu Hercog. Najbolji rezultat od hrvatskih tenisačica ostvarila je Ana Konjuh koju su u polufinalu zaustavili bolovi u leđima.

"Bilo je malo peha, leđa nisu dopustila da odem do kraja. Ako bih je osvojila, bila bi mi to jedna od najdražih titula. Nadam se da ću ove godine biti zdrava, ali i da ću biti u drugom tjednu Roland Garrosa", rekla je 36. tenisačica svijeta Ana Konjuh koja ima velike planove za ovu sezonu i završiti ju u Top 20.

"Doći u Bol barem proslaviti. Turnir je jedan od najljepših na kojima sam igrala, iako je malo niži rang. No, vjerujem da su sve igračice uživale. Nadam se da će tako biti i ove godine i da ćete ponovno moći uživati u ženskom tenisu i u Hrvatskoj", rekla je Ana Konjuh.

Sezona je odlično počela i za Janu Fett koja je u drugom tjednu iz kvalifikacija stigla do polufinala WTA turnira u Hobartu. No, tada ju je presjekla ozljeda mišića trbušnog zida i spriječila daljnje nastupe.

"Bol je naš najveći turnir i nadam se da ću biti sposobna igrati, da neću više imati nikakvih ozljeda. Ne bih igrala jedino ako budem u drugom tjednu Roland Garrosa. Igrala sam prije nekoliko godina manje turnire u Bolu i organizacija je uvijek bila odlična", istaknula je 20-godišnja Zagrepčanka koja se u ovom trenutku nalazi na 236. mjestu WTA ljestvice.

Na 331. mjestu u pojedinačnoj konkurenciji je 21-godišnja Fed Cup reprezentativka Tena Lukas koja zasigurno neće zaobići bolski turnir.

"Imam jako dobro iskustvo igranja u Bolu, bez obzira što sam ispala u prvom kolu. Dala sam svoj maksimum i publika je bila fenomenalna. Cijeli turnir i organizacija bili su na vrhunskom nivou. I par tjedana poslije kad sam bila na nekim drugim turnirima cure su pričale o Bolu i rekle da dolaze ponovno. Nadam se da ću i ja opet igrati, a moj je osobni cilj do kraja sezone izboriti barem ulazak u kvalifikacije US Opena."

Načelnik općine Bol Tihomir Marinković istaknuo je važnost turnira u turističkoj promociji grada.

"Bol je vrhunska turistička destinacija, a sad se pozicionira i kao vrhunski za tenis. Mi smo financijski pokrili turnir i vjerujemo da će biti vrhunski, ali još uvijek moramo raditi na dovođenju jednog jačeg sponzora, što će se, nadam se, u dogledno vrijeme i dogoditi."

Popis igračica koje će nastupiti u Bolu bit će poznat sredinom svibnja. No, tko god bude sudjelovao, dat će svoj doprinos boljoj opremljenosti bolskih vatrogasaca. Naime, organizatori su, odlučili sav prihod od ulaznica preusmjeriti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bol, kao pomoć u izgradnji objekta prijeko potrebnog za normalno funkcioniranje.

"Znamo koliko je važno u Dalmaciji imati što kvalitetnije opremljena vatrogasna društva radi prečeste borbe s vatrenim stihijama, posebice u ljetnim mjesecima. Nadam se kako će naš primjer potaknuti i druge da osvijeste nužnost pomaganja vatrogasnim društvima", zaključio je direktor turnira Feliks Lukas koji je najavio još spektakularnije izdanje Bol Opena, na kojem će se, osim vrhunskog tenisa, moži uživati i u raznim zabavnim sadržajima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka