Obavijesti

Sport

Komentari 5

Martinu ugrožen nastup na OI! Doktori su se hvatali za glavu

Martinu ugrožen nastup na OI! Doktori su se hvatali za glavu
1

Morali su brusiti vrat i dio glave bedrene kosti. Šest tjedana bit ću na štakama, rekao je Damir Martin, dvostruki srebrni hrvatski olimpijac, kojemu su poremećene pripreme za nastup u Tokiju

VIDEO

Srebrni hrvatski olimpijac iz Rija i Londona, sjajni veslač Damir Martin (31), nenadano se našao u problemima. Na početku priprema za novu sezonu zbog učestalih bolova u kuku morao je na operaciju zbog kojih mu je ugrožen nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Sve se dogodilo u kratkom roku, unazad samo dva tjedna. Prvi put zakukao sam još u ožujku, kad sam krenuo s treninzima na vodi, ali stalno sam mislio da je nešto drugo u pitanju. Cijelu sezonu sam se mučio, nisam mogao veslati punom snagom i na svoj način, ali uvijek sam to pokretima kompenzirao. Nakon završetka sezone sa SP-om u Austriji početkom rujna otišao sam na odmor i kad je završila pauza, kad sam opet počeo trenirati, bol se opet javila - rekao je.

Pokretanje videa...

01:05

- Kad smo napravili magnetsku rezonanciju, doktori su se hvatali za glavu kad su vidjeli što sam trpio. Jednostavno rečeno, to je sudaranje bedrene kosti i zdjelice zbog čega je došlo do rupture labruma, hrskavice koja se nalazi na spoju bedrene kosti i zdjelice - dodao je Martin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Liječnik Tomislav Smoljanović odmah ga je uputio u München u specijaliziranu kliniku za takve ozljede. Operacija je bila jedino rješenje.

- Stvar se mogla samo pogoršati, bilo kakvim terapijama ne može biti bolje. Nije to stvar samo sporta, nego i normalnoga, civilnog života. Nije me boljelo samo na treningu, nego i dok bih ležao na boku - rekao je Martin za Sportske novosti i opisao kako je tekla operacija i prvi dani nakon nje:

- Operacija je trajala dva i pol sata, morali su brusiti vrat i dio glave bedrene kosti i zašiti taj labrum. Rekli su mi da su zadovoljni kako je prošlo. Evo, odmah sam ustao na noge, malo još boli, ali to je normalno. Sljedećih šest tjedana morat ću hodati uz pomoć štaka pa onda mogu početi voziti bicikl.

Plasman na Olimpijske igre osigurao je osmim mjestom u finalu SP-a u Austriji pa se može potpuno posvetiti rehabilitaciji. A nastup u Tokiju, vjeruje, nije upitan.

- Rekli su mi da bih za veslanje mogao biti spreman za pet, šest mjeseci. Tokio će u neku ruku biti izazov, ali odustajanje ne dolazi u obzir. Računam da ću se stići pripremiti. Dat ću sve od sebe. Ako ništa, neću imati problema s tempiranjem forme, haha. Ako u travnju krenem veslati, imat ću samo jednu špicu sezone, 25. srpnja.

To je datum u kojem počinju natjecanja u Tokiju. I u kojem Martin silno želi nadoknaditi propušteno iz Rija, gdje mu je zlatna medalja izmaknula za nevjerojatnih sedam tisućinki.

- Kod mene uvijek ide težim putem i ništa nije normalno, navikao sam na to. Ako je normalno, onda to nije dobro - sa smiješkom je zaključio Vukovarac.

Pokretanje videa...

00:16
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi