Obavijesti

Sport

Komentari 67

Analiza Argentinaca: Imali su 269 dodavanja više od naših...

Analiza Argentinaca: Imali su 269 dodavanja više od naših...
1

Argentinci su se protiv Islanđana dodavali do unedogled, a zabili su samo jedan gol i promašili penal. Prednjačio je Mascherano, a Messi je bio potpuno neutraliziran. Kod naših je najbolji bio - Subašić

VIDEO

Usprkos velikoj dominaciji, čak 27 udaraca na gol i 77 posto posjeda lopte, Argentinci nisu uspjeli pobijediti Islanđane u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva. Sada se moraju vaditi protiv Hrvatske u četvrtak od 20 sati u Nižnjem Novgorodu.

Pogled na statističke parametre okršaja "gauča" sa sjevernjacima otkriva kako su Argentinci imali čak 752 dodavanja, što je čak 269 više nego što su "vatreni" imali protiv Nigerije. Frapantan je i podatak kako su "gauči" imali uspješnost dodavanja od čak 89 posto (Hrvatska je imala 79 posto).

Stoper Nicolás Otamendi i napadač Sergio Agüero, prema statističkim podacima koje je objavio SofaScore, bili su najbolji Argentinci u toj utakmici (ocjena 7,6). Otamendi je čak osam puta otklonio opasnost ispred svog gola, osvojio je 11 od 16 duela, uputio jedan udarac u okvir i dva izvan okvira te imao 89 posto preciznosti u dodavanjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Agüero je, pak, zabio jedini gol za "gauče" iz jedinog udarca koji je prošao blok (dva su mu zaustavljena na taj način). I on je bio vrlo precizan u dodavanjima (81 posto), među kojima je jedno bilo ključno, oduzeo je tri lopte, ali je osvojio samo pet od deset duela.

Lionel Messi, kao i dobar dio ostatka momčadi, utopio se u osrednjost - visoka preciznost dodavanja (85 posto), ali bez konkretnijega napadačkog učinka. Leo je na islandski gol pucao čak 11 puta, pet pokušaja mu je blokirano, a samo tri su išla u okvir, među kojima je bio i penal kojega mu je obranio islandski golman Halldórsson. Osvojio je Messi samo 13 od 27 duela na utakmici i imao osam od 12 uspješnih driblinga.

Veznjak Javier Mascherano imao je impresivna 133 dodavanja na utakmici i preciznost od čak 94 posto, ali samo dva od njih bila su klučna. Uputio je i 13 dugih lopti iz 14 pokušaja, što pokazuje kako je on pokretač gotovo svih ozbiljnijih argentinskih napada.

Najbolji pojedinac Hrvatske u meču s Nigerijom, prema statističkim pokazateljima, bio je golman Danijel Subašić s ocjenom 7,5, malo ispred Marija Mandžukića (7,4) te Dejana Lovrena  i Ivana Rakitića (7,2). Subašić je visoku ocjenu zavrijedio dvjema obranama, jednim uspješnim istrčavanjem, jednim osvojenim duelom i šest točnih dugih lopti.

Mandžo se nije iskazao u točnosti dodavanja (samo 53 posto), ali je imao čak tri ključna. Dvaput je otklonio opasnost ispred našeg gola, jednom blokirao šut Nigerijaca te imao dva šuta na gol, od kojih je jedan, onaj u 32. minuti, uz pomoć noge Oghenekara Eteba završio u mreži Afrikanaca.

Raketa je protiv Nigerije bio iznimno pokretljiv i rastrčan, uputio je 85 posto točnih dodavanja, čak osam dugih lopti, pretrpio tri faula, triput otklonio opasnost ispred našeg gola i oduzeo dvije lopte Nigerijcima. Slično kao i Lovren, koji je četiri puta spašavao ispred našeg gola, jednom blokirao, imao 86 posto točnih dodavanja, uputio četiri precizne duge lopte.

Kapetan Luka Modrić, koji je zabio gol iz penala i kojega su navijači u Fifinu izboru proglasili igračem utakmice, zaradio je osrednju ocjenu 6,8. Bio je precizan u dodavanjima (85 posto), ali je uputio samo jedan točan centaršut od šest pokušaja, dao pet točnih dugih lopti u osam navrata, nije imao nijedan uspješan dribling, osvojio je svega šest od 18 duela i izgubio tri lopte. U tom leži nešto slabija njegova ocjena iako je, generalno gledano, odigrao vrlo dobru utakmicu. Jednom je otklonio opasnost pred našim golom, oduzeo Nigerijcima tri lopte i, što je najvažnije, zabio taj gol koji je prelomio utakmicu.

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske