Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Masters: Roger u crvenoj, Nole i Rafa u zlatnoj grupi

None Foto: 24sata/ilustracija

Ždrijebom su formirane dvije skupine od po četiri igrača. Ukoliko netko otkaže, na Mastersu će zaigrati prva zamjena Tommy Robredo

Osmorica najboljih u 2007. u ponedjeljak počinju bitku za Masters Cup. Šangaj će proći bez Hrvata, ali i bez Davida Nalbandiana, čovjeka koji je rušio sve pred sobom na zadnja dva turnira sezone. Jedino je Federer osvajao Masters Cup, i to tri puta.
Ugledno društvo za Šangaj raspoređeno je u dvije skupine - crvenu i zlatnu. Prvu predvodi Roger Federer, a drugu Rafael Nadal. Ždrijeb je koncipiran tako da postoje četiri 'bubnja'. U prvom su prvi i drugi s rang liste, u drugom treći i četvrti, trećem peti i šesti, a četvrtom sedmi i osmi.
Prve dvije zamjene, Jamie Murray i Nalbandian, su otkazali i sada je prva rezerva Tommy Robredo, 10. igrač svijeta.

CRVENA SKUPINA:
Roger Federer (Švicarska/1)
Nikolaj Davidenko (Rusija/4)
Andy Roddick (SAD/5)
Fernando Gonzalez (Čile/7)

ZLATNA SKUPINA:
Rafael Nadal (Španjolska/2)
Novak Đoković (Srbija/3)
David Ferrer (Španjolska/6)
Richard Gasquet (Francuska/8)

I PAROVI U ŠANGAJU
Usporedno s Mastersom u singlu, u Šangaju će igrati i najboljih osam parova svijeta. Najuspješniji par godine, braća Bryan, su otkazali zbog Mikeove ozljede, pa kao najbolje plasirani par stižu Bahamac Knowles i Kanađanin Nestor. U Crvenoj grupi su Knowles/Nestor, Aspelin/Knowle, Dlouhy/Vizner, Clement/Llodra. Zlatnu skupinu čine Hanley/Ullyett, Damm/Paes, Bjorkman/Mirnji i Erlich/Ram.

Komentiraj, znaš da želiš!