Obavijesti

Sport

Komentari 2

Matija Sloup osmi u Riju: Nije bilo dobro, trema me pojela...

Matija Sloup osmi u Riju: Nije bilo dobro, trema me pojela...
1

NIJE ZADOVOLJAN U svom premijernom nastupu na paraolimpijskim igrama, hrvatski atletičar Matija Sloup je osvojio osmo mjesto u bacanju kugle u kategoriji niskih rastom

VIDEO

Matija Sloup je u Rio de Janeiru bio osmi s rezultatom 8,27 metara što je skoro metar slabije od njegovog osobnog rekorda 9,19 m kojeg je postavio na ovogodišnjem europskom prvenstvu u Grossetu na kojem je osvojio četvrto mjesto.

Pobijedio je Iračanin Garrah Tnaiash bacivši kuglu 10,76 metara što je sedam centimetara slabije od svjetskog rekorda Rusa Dmitrija Duškina koji u Riju nije imao pravo nastupa. Drugi je bio Kinez Zhenyu Chen s rezultatom 10,10, a broncu je osvojio Tunižanin Smaali Bouaabid bacivši kuglu 9,44 metara. 

- Nisam zadovoljan, ne znam što mi je bilo. Znao sam što trebam napraviti, ali čim je natjecanje krenulo kao da sam imao crnu sliku pred očima. Sve je proletilo. Inače nemam tremu na natjecanjima, no u Riju me očito pojela trema. Morat ću još poraditi na psihičkoj pripremi prije natjecanja - kazao je 20-godišnji atletičar iz Kutine, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Odisej.

Sloup je po dolasku u Rijo imao problema s ozljedom leđnog mišića, no uz pomoć fizioterapeuta Željka Čopa i doktora Borisa Kirina do natjecanja je ozljeda sanirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imao sam problema s leđima, no do natjecanja smo sve sanirali - dodao je Sloup koji se atletikom počeo baviti koncem 2014. godine.

Prije toga se tri godine bavio dizanjem utega. Jedan slučajan posjet Odiseju sve je promijenio.

- Sasvim slučajno sam završio na jednom treningu i tako je počela ova priča. Atletikom se bavim posljednje dvije godine, no tek sam prije devet mjeseci počeo raditi na rotacionim tehnikama, a to se uči godinama - kazao je student Poslovne ekonomije na Libertasu.

Vizu za Brazil izborio je na posljednjem svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine gdje je osvojio četvrto mjesto. 'Drvenu medalju' osvojio je i na europskom prvenstvu u Grossetu ove godine gdje je postavio osobni rekord bacivši kuglu 9,19 m.

Na IWSA Svjetskim igrama u Sočiju bio je drugi u bacanju diska, a ima i dvije europske juniorske zlatne medalje u bacanju diska i kugle.

Dobitnik je godišnjeg priznanja za mladog sportaša u seniorskoj konkurenciji koje mu je dodijelio 2015. godine Hrvatski paraolimpijski odbor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...