Obavijesti

Sport

Komentari 44

Matjaž Kek: Gavranovića ću prije derbija srdačno pozdraviti

Matjaž Kek: Gavranovića ću prije derbija srdačno pozdraviti
1

Matjaž Kek tvrdi kako prvenstvo nije gotovo, kako je borba za naslov još otvorena nakon što je Hajduk pobijedio u Maksimiru. Slovenac uoči dolaska Dinama kaže da se sve zakuhalo u HNL-u

VIDEO

Bit će to agresivan derbi, nadam se i jako kvalitetan. Prvenstvo se zakuhalo nakon što je Hajduk dobio u Maksimiru. Prednost je velika, ali nije to još gotovo, rekao nam je u najavi velikog sraza na Rujevici Matjaž Kek.

Rijeka i Dinamo igraju od 17 sati u nedjelju, trebali su odigrati dvije utakmice u samo tri dana, ali je polufinalna utakmica Kupa u Maksimiru zbog najave lošeg vremena odgođena za 4. travnja.

- Previše je utakmica odigranih u lošim uvjetima i na lošim travnjacima. Nema to nikakve logike, nikakvog smisla. Imamo dovoljno termina - kaže trener Riječana, koji će za tri dana dočekati svojeg ponajboljeg igrača Marija Gavranovića.

- Ne dolazi samo on, već još 17 igrača Dinama - našalio se Kek pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naravno da ćemo se srdačno pozdraviti. Uvijek nakon nekog vremena volim vidjeti igrače koje sam trenirao. Bit će mi drago vidjeti ga.

Previše je sudačkih pogrešaka u HNL-u. Od derbija Dinamo - Hajduk prošla su četiri dana, a još je jedna od glavnih sportskih tema suđenje na toj utakmici. Kek smatra kako se sucima posao mora olakšati u budućnosti.

- Jesam li za uvođenje VAR-a? Neke metode se moraju uvesti, previše je nepovjerenja u suđenje u našoj ligi. To je sve što ću ovom trenutku reći na tu temu. O tome ima tko odlučivati - poručio je Kek, čija je Rijeka ove sezone dvaput izgubila od Dinama i za liderom zaostaje čak 15 bodova.

Nedavno je na Rujevici u posjeti prvaku bio hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Za njega slovenski strateg za obavljeni posao ima samo riječi hvale.

- Zlatko je doista dosad napravio strašan posao. Ne sumnjam da će tako nastaviti. Od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu očekujem velike stvari pod njegovim vodstvom. Hrvatska reprezentacija će od nas u Rijeci uvijek imati veliku podršku, uvijek smo uz njih - kaže Kek, kojega je jako pogodila iznenadna smrt našeg kolege novinara Korada Vujnovića. Korado je bio legenda sportskog i radijskog novinarstva na Kvarneru.

- Teško mi je pričati o tome, njegov me odlazak jako pogodio, otišao je iznenadno, bez pozdrava - rekao je Kek, zastao pa nastavio:

- Ne sumnjam da je gore i da u bijelom dresu bodri našu Rijeku. Iznosi svoje mišljenje, hvali i kritizira. Sa mnom je bio od mojeg prvog dana u Rijeci, bio je moj suputnik. S njim sam proveo puno lijepog vremena ovdje.

Rijeka u nedjelju igra prvu domaću utakmicu otkako više nema njihovog Korada. Nema sumnje kako će to biti poseban trenutak za sve navijače ovog kluba. Naravno, i dodatni motiv da se sruši Dinamo. Nije Rijeka ove sezone prava, ali Zagrepčani su protiv Hajduka ipak zakazali. Ako opet zakažu, Matjaž će to znati iskoristiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener