Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mavrović: Hrgović za godinu i pol dana može ići s Joshuom

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Moje je mišljenje da ga od onih najvećih dijeli tri do pet borbi. Dakle, tamo negdje 2020. godine bi se naš Filip mogao boriti za naslov svjetskog prvaka s nekim od najvećih boksača današnjice, kaže Mavrović

Nakon meča sam se spustio do Kevina Johnsona. Zagrlio sam ga, čestitao mu na svemu. Nikad u životu nisam vidio da je netko tako nekoga prebio. Kako je moćan taj Amerikanac, što je sve izdržao, rekao nam je Željko Mavrović.

Stručni komentator RTL-a jako je zadovoljan borbom u Draženovu domu. Uzbuđenje zbog dobre borbe nije mogao sakriti niti dan poslije.

- Filip Hrgović je imao strašan meč. Nije lako pobijediti i dominirati protiv ovako kvalitetnog i iskusnog borca. Dominirao je od prve do zadnje sekunde i nema sumnje kako je na pravom putu - nahvalio je Mavrović Hrgu.

Bila je ovo Filipova sedma borba u profesionalnoj karijeri koju je započeo krajem rujna 2017. godine. Godina i dva mjeseca za sedam borbi, sedam laganih pobjeda, pet uz prekid i dva slavlja na bodove. Impresivno je Filip krenuo u profesionalcima.

- Da, doista mu statistika zasad izgleda impresivno - rekao je Mavrović, kojega smo pitali koliko je Hrga u ovom trenutku udaljen od onih najvećih borbi. Mečeva protiv Deontaya Wildera, Anthonyja Joshue, Tysona Furyja, najboljih teškaša današnjice.

- Moje je mišljenje da ga od onih najvećih dijeli tri do pet borbi. Dakle, tamo negdje 2020. godine bi se naš Filip mogao boriti za naslov svjetskog prvaka s nekim od najvećih boksača današnjice. Naravno, mora dobro odraditi ove preostale borbe da bi postao izazivač - rekao nam je Željko Mavrović i pojasnio:

- Da bi se borili s najvećima morate biti i marketinški zanimljivi. Dakle, TV kućama i svim ostalima koji zarađuju veliki novac na boksu. Hrga je definitivno teškaš koji se u budućnosti može boriti s Joshuom ili Wilderom za titulu.

Dakle, Mavrović je uvjeren kako je Filip na dobrom putu i kako ga tek nekoliko mečeva dijeli od onoga što sanja svaki teškaš kad ode u profesionalce. Ova je 2018. godina bila sjajna za Hrgovića. Boksao se pet puta, dobio je sve mečeve. Jasno je kako u 2019. čekaju i još jači protivnici nego u 2018.

- Hrga je u ovom trenutku među deset najboljih teškaša današnjice. Ušao je u to društvo - kaže Željko.

Komentari (60)
  • Ima dobru prednju ruku i jak odraz sa zadnjom nogom , udara kao sa kopitom mogo bi vola ubit s njim nema zaebancije ! Samo neki od bisera našeg komentatora , kad bi čovjek sa strane samo slušao što bjuzga imaš dojam da lik prenosi konjske utrke a ne boks

    10. 12. 2018,   07:22
  • Mavroviću je soja totalno pomutila mozak !

    10. 12. 2018,   07:55
  • Hrgović za godinu ipol dana može ići sa Joshuom u shoping po Londonu i pravac doma za Zagreb.

    10. 12. 2018,   08:12