Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mavrović: Još nisam doživio da netko izdrži ovakve batine...

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 2

Željko Mavrović je prije početka meča rekao kako je Filip u ring izašao miran i ozbiljan. Nije dvojio kako će naš boksač doći do sedme pobjede u karijeri. Nahvalio je Hrgovića zbog novog dobrog meča

Željko Mavrović, naša boksačka ikona, ponovno je bio stručni komentator RTL-a.

- Filip je miran, fokusiran i ozbiljan - rekao je prije početka meča Željko.

Već od prve runde počela je njegova dominacija.

- Gađa ga Hrgović malo iznad čela. Očito je to njegova meta, pokušat će ga uzdrmati udarcima u čelo - rekao je Mavrović u prvoj rundi, a od druge runde Hrga je nastavio s jakim udarcima.

- Teško je izbrojati ove Filipove udarce. Amerikanac Johnson kao da zove Filipa, vjeruje u svoju bradu, a onda će možda pokušati nešto napraviti iz kontre, ali ne vjerujem da ima snage za to.

U drugoj rundi su Kevinu Johnsonu brojali, a u trećoj je Hrga nastavio moćno kao od samog početka.

- Ovo je stravično kakvi udarci, kako ga samo Hrga jako udara. Ali Johnson se i dalje drži. Borio se sa svom tom boksačkom elitom. I to se vidi u ovom meču - govorio je Mavrović dok je u Draženovu domu iz povike 'Fićo, Fićo' Hrgović "lomio" iskusnog Amerikanca, koji je izdržao 12 rundi u ringu s Vitalijom Kličkom i Tysonom Furyjem.

- Hrga vidi njegove udarce, izmiče se puno prije. Bez ikakve je opasnosti da primi neki teško udarac. Tu se ne vidi niti neki "lucky punch".Ovo je jedan mali masakr koji gledamo ispred sebe - rekao je Mavrović u četvrtoj rundi i nastavio:

- Uzdrman je Amerikanac, Hrga polako zatvara ovu priču. Filip boksa izuzetno strpljivo. 

Preživio je iskusni Johnson ipak i četvrtu rundu.

- Ako su gledatelji u Zagrebu htjeli vidjeti koliko jedan pravi boksač može primiti udaraca u glavu, onda to večeras imaju priliku vidjeti - rekao je Mavrović u pauzi između rundi.

U petoj rundi je Hrgović ponovno dominirao od prve sekunde.

- Filip nema razloga riskirati i ulaziti u dramatičnu borbu. Treba samo ovako nastaviti. Gađati ga s distance - govorio je Željko dok je Hrgović i petu rundu kao dominantan borac privodio kraju. 

Bio je jedan od naših najvećih boksača zadovoljan s onim što je vidio od Hrgovića u Draženovu domu.

- Pretrpio je Kevin puno udaraca, ali sjajno se s ovim nosi. Kako se probuditi iduće jutro nakon ovoliko udaraca. Pitam se hoće li doručkovati sutra?! - kaže Mavrović u šestoj rundi.

- Uzdrman je - vikao je Mavrović i nastavio:

- On kao da je na nekom pokusu koliko ljudsko tijelo može izdržati udaraca. Hrga je dobio protivnika protiv kojeg je mogao isprobati asortiman svojih udaraca. Dillian Whyte je valjda jedini boksač koji može izdržati ovakve udarce. Ovo je teška kanonada. Još jedan stravičan udarac. Baš je sjeo ovaj udarac.

Hrgović je dominaciju nastavio i u sedmoj rundi. Bio je Mavrović jako zadovoljan.

- Možda je u nekom od ovih aperkata konačno rješenje ove borbe. Kevin sve teže prima udarce, kisik mu sve teže dolazi do mozga. Amerikanac je sve umorniji. Filipu je osma runda prilika završi meč prije zadnjeg gonga. Ispucao je Filip kanonade svojih udaraca. Nisam siguran da će ikad više u ringu sresti čovjeka koji će moći primiti sve ove udarce od njega.

Ipak, Amerikanac je na nogama dočekao posljednju rundu.

I desnom i lijevom udara Filip. Amerikanac još i razgovora sa svojim ljudima u kutu - čudio se Mavrović pred sami kraj meča.

- Bravo, Filipe, bravo, Kevine - uzviknuo je Mavrović i za kraj nakon posljednjega gonga dodao:

- Filip je pokazao jednu sjajnu priču. Potezao je i lijevom i desnom iz svih kuteva. Ispucao je sve svoje mišiće i svu svoju energiju. Kevin je najizdržljiviji boksač kojeg sam vidio. Obišao sam ringove i dvorane, ali ovo nikad nisam vidio. Nevjerojatno koja je to moć i genetika ovog Amerikanca.

 

Komentari (54)
  • Hahahahahahahahah a ja jos nisam dozivio ovaku namjestaljku

    8. 12. 2018,   22:50
  • Ovaj lik nije bio apsolutno nikakvo mjerilo...

    8. 12. 2018,   22:51
  • ovaj je kao afrička šljiva ne pada...

    8. 12. 2018,   23:18