Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Meč godine: Whyte nokautirao Chisoru, koji je pao u nesvijest!

Chisora je u sjajnom meču dvaput dobio opomenu, oduzet mu je bod. A u silovitoj razmjeni udaraca Whyte je minutu prije kraja 11. runde poslao Chisoru na pod. Nije ustao koju minutu...

Dillian Whyte u spektakularnom je meču u 11. rundi nokautirao Derecka Chisoru i obranio pojaseve WBC Silver i WBO International.

Kad su se zadnji put njih dvojica našli u ringu, bila je to borba godine 2016. Tada je dobio Whyte, podijeljenom odlukom sudaca. I ova je, u londonskoj O2 Areni, pred znatiželjnim pogledom svjetskog prvaka Anthonyja Joshue, opravdala očekivanja i sigurno je opet kandidat da bude meč godine!

Silovita razmjena udaraca krenula je od prve minute, publika je cijelu borbu provela na nogama!

Dillian Whyte v Dereck Chisora | Autor: PETER CZIBORRA Foto: PETER CZIBORRA

U prvoj je rundi Chisora malo pokleknuo, na kraju druge i treće sudac i treneri morali su razdvajati borce iz klinča, a u četvrtoj je Whyte skoro nokautirao suparnika nakon što je sudac označio prekid. Razljutilo je to RTL-ova komentatora Željka Mavrovića:

- Sudac, pa što je ovo?! Pa to je mogao biti kraj meča, mogao ga je nokautirati! Bio je to težak udarac, morao biti kažnjen, dobiti barem opomenu! Sudac je navijački naklonjen Whyteu...

Whyte je zaklecao u petoj rundi nakon opasnog udarca Chisore, pa opet u šestoj, direkti, krošei i aperkati sijevali su na obje strane. A sudac je svako malo upozoravao borce da ne udaraju glavom, ne saginju se, ne drže suparnika... I u 8. rundi Whyte je ispucao udarac nakon prekida, a sudac je opomenu dodijelio Chisori! I potom mu oduzeo bod!

- Pa ovaj sudac kao da je slijep, kao da ne vidi što Whyte radi! Bez veze, pa i publika negoduje. On dvaput udari nakon prekida, a Chisora dobije opomenu i oduzet bod!? - ljutio se Mavrović.

Dillian Whyte v Dereck Chisora | Autor: PETER CZIBORRA Foto: PETER CZIBORRA

U 11. rundi Chisori je oduzet novi bod, nakon što je laktom udario Whytea, koji mu se objesio na leđa! A minutu i 15 sekundi prije kraja 11. runde Whyte je opalio Chisoru i nokautirao ga!

Potegnuli su udarce istovremeno, ali Whyteov je bio jači i ne samo da je Chisora pao, nego se onesvijestio, nije ustao koju minutu! Dugo mu je trebalo da dođe k sebi...

Dillian Whyte v Dereck Chisora | Autor: PETER CZIBORRA Foto: PETER CZIBORRA

Whyteu je to 25. pobjeda u karijeri, 18. nokautom. I nakon meča prozvao je Joshuu! Prvak je krenuo prema ringu, zaštitari ga nisu pustili gore, pa je samo dohvatio mikrofon i odgovorio Whyteu na izazovu:

- Zna se procedura kako do borbe za naslov prvaka. Ali ako je itko zaslužuje, to je Dillian.

Ipak, prvi je u redu najvjerojatnije Wilder...

Komentari (34)
  • pa ovaj sudac nije dorastao da sudi dekićima u 8 razredu osnovne škole,sramotno suđenje,sramotan prijenos RTL-a pa uopće nisu prikazali kako je došlo do nogdauna

    23. 12. 2018,   00:41
  • Amaterski RTL, gdje je hebena snimka najboljeg trenutka meca?! Sramota od televizije ..

    23. 12. 2018,   01:34
  • Hrgovicu zelis li stvarno s ovim ljudima boksat???

    23. 12. 2018,   08:29