Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mediteranske igre: Hrvatska u drugom kolu protiv Slovenije...

Pomlađena hrvatska reprezentacija pokazala je zrelu igru protiv Tunisa u 1. kolu (32-26). Slovenci su rezultatski razbili Grke, ali Hrvatska je ostavila bolji dojam...

VIDEO

Uoči jučerašnje utakmice protiv Tunisa (pobjeda Hrvatske 32-26) bilo je teško reći što se može očekivati od pomlađene hrvatske reprezentacije. Vremena za uigravanje bilo je malo i Hrvatska je protiv jakog protivnika trebala pokazati što može. Zrelom igrom Hrvatska je došla do pobjede protiv najjače tuniške reprezentacije. Tunis je od samog početka preuzeo kontrolu nad rezultatom i stavio mladu ekipu pod dodatan pritisak, no ona je kvalitetno odreagirala i čekala svoju priliku.

Prvo poluvrijeme igralo se u naletima. Tunis se nekoliko puta uspijevao odvojiti na tri-četiri gola prednosti, ali Hrvatska je brzo uzvraćala mini-serijama te na poluvrijeme otišla sa samo pogotkom zaostatka (14:15). Goluža je utakmicu počeo s Pešićem među vratnicama, no kako njemu nije krenulo, brzo ga je zamijenio odlični Stevanović (16 obrana). U prvom je poluvremenu reprezentaciju vuklo odlično Zagrebovo desno krilo Jerko Matulić.

Tunis je dobro krenuo u nastavak te brzo došao do tri pogotka prednosti. Utakmica se prelomila pri rezultatu 20:17, kada je afrička reprezentacija imala dvije minute igrača više. Tu se otvorila prilika da prelomi utakmicu, ali Hrvatska je odgovorila s dva uzastopna pogotka i okrenula utakmicu u svoju korist. 

U 45. minuti pogotkom Marića prvi je put prešla u vodstvo (21:20). Tunižani su postajali sve nervozniji, a Hrvatska je pod dirigentskom palicom odličnog Karačića pronašla lijek za agresivnu tunišku obranu te polako izgrađivala svoju prednost. Samopouzdanje je poraslo, ekipa je u tim trenucima djelovala lepršavo i poletno.

Ubrzo je prednost narasla na četiri pogotka (26:22). Tunižani su pokušali brzom realizacijom i ofenzivnom obrambenom formacijom sustići zaostatak, ali Hrvatska se nije dala smesti te je bez većih problema privela utakmicu kraju. Obrana je u drugom poluvremenu odigrala na vrlo visokoj razini, promjena u 5-1 s isturenim Špremom bila je pun pogodak protiv Tunisa, a ono što je prolazilo prednji bedem zaustavio je Stevanović. S druge strane, podatkom da je u drugih 30 minuta Hrvatska postigla čak 18 pogodaka protiv Tunisa teško bi se mogla pohvaliti i najjača hrvatska selekcija.

- Tunis je došao u gotovo identičnom sastavu s kojim je nastupio na Olimpijskim igrama, nedostaju tek dvojica igrača. Pripremali su se Tunižani više od mjesec dana i odigrali dosta utakmica, po čemu se vidi koliko im je stalo do nastupa na Mediteranskim igrama - bio je s pravom zadovoljan Goluža te nastavio:

- Kod nas je bilo malo nervoze u prvom poluvremenu jer je to ipak bila prva utakmica i jak protivnik, ali u drugom smo poluvremenu velikom borbenošću u obrani i pametnom igrom u napadu došli do pobjede. Možda nije bilo ljepote u našoj igri, ali odigrali smo na visokom nivou, posebno u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Jerko Matulić s osam postignutih pogodaka, njih sedam je zabio Marino Marić, dok su po šest dodali Igor Karačić i Ivan Slišković. Karačić je imao nešto veću potrošnju lopti, ali s nekoliko sjajnih proigravanja pokazao je svoj potencijal i opravdao kapetansku ulogu koju mu je povjerio Goluža na ovom natjecanju.

- Prvi dio utakmice odigrali smo nešto mekše, što su Tunižani iskoristili. No, u nastavku se sve posložilo. Dečki su posebno dobro odigrali zadnjih 20 minuta utakmice - izjavio je trener u reprezentaciji Zdenko Zorko.

Jučerašnja predstava sigurno je nešto što ulijeva samopouzdanje Goluži. Iako je vremena za pripreme bilo jako malo, Hrvatska je djelovala jako zrelo, nije gubila glavu u trenucima kada se nalazila u rezultatskom zaostatku, strpljivo je čekala svoju priliku i znala dokrajčiti protivnika. Pobjeda protiv Tunisa širom je otvorila vrata polufinala, a ukoliko se danas svlada Slovenija, ono ne bi smjelo pobjeći.

- Sutra nas čeka još jedan težak protivnik, Slovenija, kojoj nedostaju trojica ili četvorica igrača, no i protiv Slovenaca ćemo dati sve od sebe i želimo odigrati jednu dobru utakmicu - najavio je Goluža.

Slovenci su jučer isprali gorak okus nakon poraza od Egipta. Protivnik je bio idealan, budući da su Grci bez svojih internacionalaca vjerojatno najlošija ekipa na natjecanju. Prvo je poluvrijeme (17:12) ponudilo kakvu-takvu neizvjesnost, ali u nastavku su Slovenci ubacili u višu brzinu te znalački iskoristili svaku protivnikovu pogrešku. 

Konačan rezultat ipak je možda malo preuvjerljiv. Slovenija je postigla posljednjih pet pogodaka na utakmici, a 15 minuta prije kraja bilo je "samo" +10 (27:17): Pobjednika su predvodili Šoštarič i Razgor sa šest pogodaka, a vratarski dvojac obranio je 17 lopti (Lesjak sedam, Ferlin deset).

Jučerašnji rezultat ne bi smio nikoga zavarati. Utakmica protiv Egipta ukazala je na manjkavosti ove ekipe, a Hrvatska je zrelom igrom ugodno iznenadila i svladala jačeg protivnika od Egipta. Da se ova utakmica igrala jučer, bilo bi puno upitnika, ali s obzirom na viđeno, Hrvatska ima veće izglede doći do pobjede. Oba trenera preferiraju brzu tranziciju te bi utakmica trebala biti po ukusu gledatelja.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Mediteranske igre (rukomet):

Hrvatska - Slovenija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu