Obavijesti

Sport

Komentari 5

Medvedev preskače Davis Cup! A Karlović pokorava Houston

Medvedev preskače Davis Cup! A Karlović pokorava Houston
1

Rusija će sada u svom sastavu u singlovima imati opasnog Karena Hačanova i 23. tenisača svijeta Andreja Rubljeva, a pridružit će im se 114. tenisač svijeta Evgenij Donskoj

VIDEO

Daniil Medvedev preskače Davis Cup!

Potvrdio je to i sam izbornik ruske reprezentacije koja protiv Hrvatske igra u ponedjeljak, Šamil Tarpiščev. Rusija će sada u svom sastavu u singlovima imati opasnog Karena Hačanova i 23. tenisača svijeta Andreja Rubljeva, a pridružit će im se Evgenij Donskoj

Medvedev je otpao zbog problema s umorom, a nije to ni čudno s obzirom na to da je mladi tenisač stigao do finala u čak šest natjecanja zaredom! Forma mu je onda brzo pala, a sada je izgubio čak četiri meča zaredom i odlučio da je vrijeme za - pauzu. 

S američkog tla stiglo je još dobrih vijesti. Hrvatski teniski veteran, 40-godišnji Zagrepčanin Ivo Karlović, plasirao se u finale ATP Challengera u Houstonu te na taj način po 16. put u posljednjih 17 godina osigurao plasman među sto najboljih igrača svijeta na kraju sezone, što mu jamči izravan ulazak u glavni ždrijeb Australian Opena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karlović (ATP - 106.) je u subotnjem polufinalu nadigrao 25-godišnjeg Australca Chrisa O'Connella (ATP - 128.) sa 6-7 (5), 6-3, 6-4, a u nedjelju (19.30 sati) će se za naslov boriti protiv Amerikanca Marcosa Girona (ATP - 123.) koji je u polufinalu bio bolji od sunarodnjaka Mitchella Kruegera (ATP - 197.) sa 7-6 (4), 6-2.

Za "diva sa Šalate" ovo je 12. finale na ATP Challengerima, a do sada je osvojio sedam naslova. U nedjelju ima priliku postati prvi 40-godišnjak s naslovom pobjednika na ovoj razini turnira te poboljšati svoj rekord postavljen prošle godine u Calgaryju, gdje je sa 39 godina i sedam mjeseci postao najstarijim osvajačem naslova na jednom Challengeru.

U slučaju poraza u finalu Karlović će sezonu završiti kao 95. tenisač svijeta, dok bi u slučaju pobjede 2019. godinu završio na 85. mjestu pojedinačne ATP ljestvice.

A u finalu ATP Finalsa u Londonu gledat ćemo okršaj mladih snaga. Stefanosu Tsitsipasu koji je srušio Federera 6-3, 6-4 pridružio se Austrijanac Dominic Thiem koji je 7-5, 6-3 svladao svog konkurenta među talentima nove generacije, Nijemca Alexandera Zvereva. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.