Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medveščak čeka ruski KHL: S igračima pregovori u svibnju

None Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Pokušat ćemo zadržati jezgru jer ima odličnih hokejaša. No bit će teško zadržati igrače poput Brandona Bucka i Kylea Greentreeja, rekao je trener Marty Raymond

Dok se ne iskristalizira situacija s našim ulaskom u KHL, nećemo ni s kim pregovarati. Više ćemo znati u svibnju i tad ćemo odlučiti tko će ostati, a tko ne, rekao je Damir Gojanović.

Uđe li Medveščak u drugu najbolju hokejsku ligu na svijetu, predsjednik i trener Raymond morat će sastaviti potpuno novu momčad. Budućnost najboljih Medveščakovih igrača ovisi isključivo o ulasku u KHL.

- Pokušat ćemo zadržati jezgru jer ima odličnih hokejaša. No bit će teško zadržati igrače poput Brandona Bucka i Kylea Greentreeja. Imali su sjajnu sezonu i traži ih jako puno klubova - priznao je trener Raymond. 

Nije još razgovarao s Gojanovićem o svojoj budućnosti, ali čini se da će Marty i iduće sezone biti na klupi...

- U ugovoru imam opciju za još jednu sezonu pa ćemo vidjeti. Uživam u Zagrebu i volio bih se vratiti, ali isto tako bih želio promijeniti neke stvari - rekao je Raymond, ali nije želio otkriti koje.

Pritom je mislio na kašnjenje plaća igračima. Smeta ga i što klub ozbiljnije ne kažnjava nedisciplinu igrača.

- Dugovanja postoje, ali riješit ćemo ih do početka iduće sezone. Medveščak će izvršiti svoje obaveze - rekao je predsjednik Gojanović i prvi put progovorio o Kristanovu dolasku na trening s nekoliko promila u krvotoku.

- Jako sam razočaran jer je to učinio uoči najbitnije utakmice u doigravanju. Pogodilo me njegovo ponašanje i klub će dobro razmisliti hoće li nastaviti suradnju i dogodine.

Medveščakov golman jučer je navratio do Doma sportova i popio piće, bezalkoholno...

- Hoću li ostati? Ne znam, to ne zna ni bog - priznao je Lix.

Vidno iscrpljeni i emotivno ispražnjeni Raymond za kraj je ponudio svoj rezime minule sezone.

- Bila je ovo čudna godina zbog lockouta, ali moje je mišljenje da nam je za korak više nedostajalo nekoliko igrača - rekao je, a Damir tvrdi da nam je trebao samo jedan.

- Nismo imali igrača koji će sam povući...

Komentari (32)
  • Bez obzira na sve,medeki su najgledaniji sportski kolektiv u Hrvatskoj.

    10. 3. 2013,   09:11
  • Međedi su najbolji

    10. 3. 2013,   10:27
  • Bilo bi odlično da se uđe u KHL, samo ne znam kak će onda organizirati tekme u Zagrebu?! ZIG - ZAG

    10. 3. 2013,   10:41