Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medveščak domaćin u EBEL-u u Sisku: 'Sve će biti spremno'

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zagrebačka Ledena dvorana zbog rekonstrukcije će biti zatvorena do sredine listopada te će hokejaši Medveščaka na startu nove EBEL sezone biti domaćin u Sisku

Za Sisak, koji je proglašen europskim gradom sporta za 2019. godinu, gostovanje KHL Medveščaka, koji će u tom gradu kao domaćin odigrati prve tri utakmice u EBEL sezoni, veliki je sportski događaj.

Kako je u utorak najavljeno na konferenciji za medije, nakon izgradnje nove Ledene dvorane Zibel, to će biti nova stepenica u razvoju sportova na ledu u Sisku.

Dopredsjednik i direktor hokejaških operacija Medveščaka Markoantonio Belinić rekao je kako će se zbog rekonstrukcije zagrebačke Ledene dvorane vrhunski hokej vratiti u Sisak. Izrazio je zadovoljstvo novom sisačkom dvoranom i pripremama za prvenstvene utakmice, koje teku vrlo dobro.

- Upravo se priprema led i postavlja banda te obavljaju drugi prepremni radovi, pa će dvorana biti još bolja - rekao je Belinić i zahvalio Gradu Sisku te najavio nastavak suradnje kluba i grada.

Nažalost, dvorana raspolaže sa samo 2000 sjedećih mjesta pa će za prodaju preostati oko 1000 jer je polovica mjesta rezervirana za pretplatnike.

Medveščak će u Sisku ugostiti Dornbirn Bulldogs 22. rujna, dan poslije će biti domaćin Vienna Capitalsima, a 30. rujna stižu Graz 99ers. Za navijače iz Zagreba organiziran je prijevoz vlakom s polaskom iz Zagreba u 15.09 sati te povratkom u 21.20 sati. Za navijače s ulaznicama sisački prijevoznik Auto prijevoz organizirao i autobusni prijevoz do Ledene dvorane i natrag do željezničkog kolodvora.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je uvjerenje kako će se Sisak pokazati kao dobar domaćin i na dostojan način nastavio tradiciju kvalitetnog hokeja u Sisku. Također je napomenula kako grad očekuje još sličnih velikih priredaba na ledu.

Konferenciji za novinare bio je nazočan i Medveščakov prvotimac Ivan Janković koji je napomenuo kako je pedesetak puta igrao na starom, otvorenom klizalištu u Sisku. Rekao je kako se Medveščakovci u Sisku osjećaju kako kod kuće te da će u tri sisačke utakmice dati sve od sebe da pobijede i na taj način zahvale domaćinima.

Na konferenciji za medije predstavljene su ulaznice za sisačke utakmice te novi Medveščakov dres za nadolazeću sezonu, a jedan je primjerak darovan i sisačkoj gradonačelnici Ikić Baniček.

Komentari (5)