Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medveščak misli ozbiljno: Stiglo najveće pojačanje!

None Foto: 24sata

Aaron Fox, 33-godišnjak iz SAD-a, prošle sezone bio je prvi strijelac austrijske lige. Od ove jeseni golove će zabijati u dresu hokejaša Medveščaka

Onoga trenutkak kada su Medveščaku omogućili igranje u austrijskoj ligi, započeo je projekt vraćanja hokeja Zagrpčanima. U Medveščaku doista misle ozbiljno, slaže se momčad koja bi se trebala moći nositi s jakim austrijskim momčadima.
U Zagreb dolazi Aaron Fox, odlični Amerikanac koji je vjerojatno najzvučnije pojačanje dosad. Iako ni prethodna četvorica nisu nimalo beznačajna. Stigao je slovenski reprezentativni golman Robert Kristan, švicarski juniorski reprezentativac Toni Bezina, te dvojica Hrvata iz Kanade, John Hečimović i Andy Sertich.
No biografija Aarona Foxa bogatija je od njihovih. Riječ je o igraču rođenom 1976., koji je nakon sveučilišta u Minnesoti igrao u ECHL-u za Peoria Rivermen, a u Europi je od 2002. godine. Igrao je u Njemačkoj, pa po jednu sezoni u slovenskim Jesenicama i austrijskim Vienna Capitalsima. Prošle sezone proglašen je najboljim igračem austrijske lige. Otkako igra u Austriji, odigrao je 160 i zabio 93 gola uz 116 asistencija.
Hokej se na velika vrata vraća u Zagreb, iduće bi sezone Ledena dvorana Doma sportova mogao biti pun kao krajem osamdesetih. Sezona počinje početkom rujna, a pripreme mjesec dana ranije.

Komentari (5)
  • po broju kmentara vidimo koliko nas zanma hokej

    8. 6. 2009,   14:13
  • Ovdje i tak najviše komentiraju naši dragi Dalmoši, a oni ipak manje prate hokej od ljudi u Zagrebu pa i nije čudo da nema baš puno komentara vezanih uz hokej. Sjećam se onih ludih hokejaških tekmi od prije 20 godina i nadam se da će se vratiti to \"ludilo\" u Ledenu dvoranu! Zik-zak Medveščak!

    8. 6. 2009,   14:23
  • pa ja sam iz slavonije pa nemam pojma o hokeju. znam jedino ono što sam nučio iz igrica. mozda bi ljude vise hokej zanimao kad bi se u RH malo poradilo na promociji

    8. 6. 2009,   14:39