Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medveščak pred financijskim krahom: Žele ih izbaciti iz lige!

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz zagrebačkog hokejaškog kluba pokušavaju umiriti navijače, ali čini se da Medveščak završava svoju priču u austrijskom EBEL-u. Iz kluba su otišli sponzori, a postoje i dugovanja prema igračima

Austrijski mediji navode kako KHL Medveščak uskoro izlazi iz lige. Točnije, izbaciti ga želi vodstvo EBEL-a zbog teških financijskih problema i velikih zaostataka u plaćanjima igrača i osoblja. 

Današnja utakmica protiv Znojma u 17:30 mogla bi im biti zadnja,a momčad Aarona Foxa očekuju neizvjesni sati u kojima će čelnici kluba pokušati osigurati goli život.

-Igrači Medveščaka slobodno mogu otići. Zamoljeni su da odigraju još ovaj vikend. Međutim, stanje je katastrofalno još od samog početka sezone. Hrvati su na rubu bankrota i neće se više moći natjecati u EBEL-u nakon internacionalne stanke - kazao je za SKY jedan od čelnik ljudi lige, Bernd Freimuller.

Na medijske natpise oglasili su se i iz kluba.

- Možemo potvrditi kako naš menadžment trenutno ima novi izazov zbog povlačenja sponzora koji je bio najavljen kao siguran na početku sezone. Tražimo najbolje rješenje za Klub kako bi završili sezonu. Klub planira do kraja ispuniti sve svoje obaveze ove sezone no sigurno je kako će zbog nastale situacije, uzrokovane povlačenjem najavljenog sponzora, doći do određenih organizacijskih promjena - kazali su u klubu te uvjeravaju navijače da će uspjeti završiti sezonu i zadržati dio igračkog kadra.

Komentari (38)
  • Eh,a kad se sjetim kako su dežurni dušebrižnici najavljivali da bi se Dinamo trebao ugledati na Medveščak ...

    9. 12. 2018,   11:23
  • Propala Cibona, propao KK Zagreb, propao NK Zagreb, propao Medveščak, propao NK Varteks, propao KK Split, ni KK Zadar nije daleko..... I nitko od čelnika za to ne odgovara. Jedini osuđeni klupski djelatnik je iz kluba koji ima novaca da sve ove skupa kupi.

    9. 12. 2018,   12:10
  • Najveća greška odlazak u KHL i biti tamo kanta za napucavanje praktički svima, a mogao je lagano u EBEL-u biti u top 3 kluba.

    9. 12. 2018,   10:55