Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Medvjedići EBEL-ovci: Vozimo Golf, a brži smo od Ferrarija...

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pobjeđujemo jer smo mangupi. Razlika između nas i Red Bulla je kao da se utrkujete Golfom protiv Ferrarija. Hrvati su iznimno talentirani za svaki sport, pa i za hokej na ledu, kaže trener Medveščaka

Medveščak je naslov u austrijskoj ligi napadao s legijom stranaca - Ouelletteom, Banhamom, Prpićem, Hećimovićem, Sertićem... Ali nisu uspjeli doći dalje od polufinala. Danas to rade s hrvatskim igračima, Jankovićem, Miličićem, Jarčovim... I igraju petu utakmicu za naslov.


- A pazite, mi treniramo dvaput tjedno, a Red Bull dvaput dnevno. Nema termina, na Velesajmu svoj prostor traži pet sportova - kaže Ivan Janković.

S druge strane, mladi hokejaši Red Bulla imaju valjda sve što mogu poželjeti.

- Imaju internat, koji dijele s nogometašima, vrijedan 100 milijuna eura. Tamo su dva klizališta, brojni nogometni tereni, vrhunska teretana. Meni nije jasno kako oni mogu izgubiti od nas - istaknuo je trener “Dvadesetke” Danijel Kolombo, koji je odmah ponudio i odgovor:

- Pobjeđujemo jer smo mangupi. Razlika između nas i Red Bulla je kao da se utrkujete Golfom protiv Ferrarija. Hrvati su iznimno talentirani za svaki sport, pa i za hokej na ledu. Momčad čine mladi hokejaši tri kluba - Medveščaka, Zagreba i Mladosti.

- Svi klubovi za momčad daju svoje termine. Samo tako i uspijevamo složiti zajedničke treninge - kaže Kolombo.

I bez novca, bez 100 milijuna vrijednog internata i sportskog centra “Dvadesetka” je Red Bull odvela u petu utakmicu finalne serije, koja se u četvrtak igra u Salzburgu.

- Bio sam klinac od 14 godina kad je Medveščak zaigrao u EBEL-u. Išao sam na svaku utakmicu i sanjao da ću jednom igrati u punoj Ledenoj. Evo, sad se to i događa - rekao je Janković, najbolji igrač juniorskog EBEL-a sa 71 bodom. Najbolji je i strijelac austrijske lige s 36 golova.

- U Red Bullu najmanje je Austrijanaca, za njihovu mladu momčad uglavnom igraju stranci iz internata, Amerikanci, Kanađani, Slovaci... I ne znaju gubiti. Kad su nemoćni, samo se žele potući - istaknuo je Janković, koji uz Matiju Miličića u “Dvadesetki” ima jedini KHL ugovor.

- KHL je veliki skok za nas. Igrali smo Janković i ja jednu utakmicu. Još nam treba treniranja da dostignemo tu razinu - kaže Matija, koji je s 36 asistencija najbolji dodavač lige.

Veliki “medvjedi” nisu osvojili EBEL, no mali jure prema naslovu.

Komentari (5)
  • uz jankovica najbolji mladi hokejas je kovacek i on definitivno zasluzuje poziv u KHL da dokaze sta zna s pakom! ZIG ZAG

    30. 3. 2016,   12:27
  • kada čete konačno početi davati sviježe informacije iz hokeja?

    3. 4. 2016,   09:33
  • ZIG ZAG Medveščak :))

    2. 5. 2016,   10:29