Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mene napadaju, a Ronaldo se smije primati za međunožje...'

None Foto: Reuters/PIXSELL

Alex Morgan je zabila gol pa imitirala ispijanje čaja. Na taj način htjela se našaliti s Englezima kojima je ispijanje čaja jedan od omiljenih tradicionalnih rituala. Amerikanke su pobijedile Englesku 2-1

Američka nogometašica Alex Morgan (30) pažnju je uvijek plijenila sjajnim nogometnim vještinama, ali i zavidnim izgledom. Ipak, našla se na meti kritika nakon što je u polufinalu SP-a protiv Engleske provokativno proslavila gol.

Naime, Morgan je zabila gol pa imitirala ispijanje čaja. Na taj način htjela se našaliti s Englezima kojima je ispijanje čaja jedan od omiljenih tradicionalnih rituala. Amerikanke su pobijedile Englesku 2-1.

- Pa to je slično objavi rata - napisao je Piers Morgan, poznati britanski voditelj na Twitteru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full with gratitude, full with love

Objavu dijeli Alex Morgan (@alexmorgan13)

Povezao je to Piers s Bostonskom čajankom iz 1773. godine. Građani Bostona organizirali su bojkot nezadovoljni britanskom ekonomskom politikom prema američkim kolonijama. Popeli su se na tri britanska broda i sav čaj pobacali u more.

Zbog velikih kritika morala je reagirati i sama Alex Morgan, nogometašica Orlando Pridea.

- Nisam to napravila radi provokacije, nego je to dio jedne veće priče. U sportu postoje dvostruki standardi kad je riječ o sportašima i sportašicama. Mi bismo, kao, trebale paziti na to kako se ponašamo. Ne bismo trebale pretjerano slaviti i sve bi trebalo biti umjereno. S druge strane, nogometaši se svako toliko hvataju za međunožje (Cristiano Ronaldo op.a.) i rade slične stvari i nikome ništa - poručila je Morgan okupljenim novinarima.

Podsjetimo, Ronaldo je prošle sezone u Ligi prvaka dobio 20.000 eura kazne zbog primanja za međunožje nakon postizanja gola protiv Atletico Madrida u Torinu.

- Igračice su uzori, ne volim kad ih se napada i kritizira. To su seksistička sranja - poručila je oštro Becca Roux, direktorica američke ženske nogometne reprezentacije. Roux smatra da je na Morgan pokrenuta hajka i to ponajviše zato što je žena.

Komentari (22)
  • 1. ženski nogomet je nebitan 2. morgan je poznata uglavnom zato što je zgodna 3. ronaldo se nije uhvatio za međunožje, nešto je gestikulirao, ali nije se hvatao za međunožje, to je uradio cholo simeone

    5. 7. 2019,   20:37
  • Draga, ako ne želiš da te se napada, nemoj provocirati najviše osuđujuću naciju na planetu zemlji. Gdje ćeš provocirati Engleza, pa sa zemljom će te sravniti, završiti ti karijeru. Nije ti dovoljno bilo što ste ih izbacili.

    5. 7. 2019,   20:53
  • Ja nebih zamjerio da si se uhvatila za međunožje

    5. 7. 2019,   20:32