Obavijesti

Sport

Komentari 17

Merit Money: Englezi su lovom osigurali fair-play i motivaciju

Merit Money: Englezi su lovom osigurali fair-play i motivaciju
1

Lova prema zaslugama: svako mjesto na EPL tablici vrijedi 2.2 milijuna eura. Od tzv. 'Merit Money' prvak dobija 42.500.000 €! Novcem se i u finišu prvenstva diže motivacija i fair-play

VIDEO

Ove nedjelje u Engleskoj nas čeka triler zadnjeg kola Premiershipa. Za naslov se bore Man City koji ima 95 i Liverpool sa 94 boda. City gostuje kod Brightona, Liverpool dočekuje Wolverhampton.

Nokti se grizu već pet dana, temperatura raste, nervoza polako ide prema usijanju, cijela Britanija i svi pošteni nogometni fanatici jedva čekaju da 12. svibnja i 16 sati da lopta krene.

Ali prečesto poneki od onih koji love trofej, europski plasman ili opstanak, u zadnjem kolu ili zadnje kolo-dva imaju protivnike sa totalno različitom razinom motivacije.

Netko se bori za naslov pa u zadnjem kolu mora igrati sa npr. sumanuto motiviranim davljenikom, a netko po taj naslov može protiv momčadi iz sredine tablice koja je u mislima već na godišnjem.

Rješenje? Ako si bogat k'o Englezi rješenje može biti: sirova lova. Na Otoku su toj konkretnoj hrpi novca dali i ime. 'Merit Money'. Lova prema zaslugama.

Liverpoolova je sreća što Wolvesi ne mogu ni gore, ni dolje. Cityjeva je nezgoda što Brighton ima barem teoretsku šansu preskočiti Southamptona ako koji slučajem pobijede City.

Leicester, Watford i West Ham, na primjer, u nedjelju mogu zaraditi po 4.5 mil eura jer je moguće da u zadnjem kolu naprave skok za dva mjesta naprijed. A 4.500.000 € ni za Engleze nije sića.

Evo tablice i parova zadnjeg kola pa bacite oko i sami malo proračunajte. Nema idealnog rješenja, ali u današnjem nogometu koji je business, a ne emocija... I fair-play se motivira: milijunima eura.

Tablica

 

Zadnje kolo (12. svibnja, 16:00)

Brighton - Man. City

Liverpool - Wolverhampton

Burnley - Arsenal

Crystal Palace - Bournemouth

Fulham - Newcastle

Leicester - Chelsea

Man United - Cardiff

Southampton - Huddersfield

Tottenham - Everton

Watford - West Ham

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu