Obavijesti

Sport

Komentari 29

Messi i Higuain zabili su za tri boda sjajne Argentine u Čileu

Messi i Higuain zabili su za tri boda sjajne Argentine u Čileu
1

Igrači Argentine su imali maksimalno dobar ulov tijekom par posljednjih dana. Poslije Urugvaja doma (3-0), argentinski su nogometaši svladali Čile 2-1 u gostima

VIDEO

Nakon devet odigranih utakmica Argentina stoji na vrhu kvalifikacijske ljestvice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine sa 20 bodova, odnosno, tri više od Ekvadora i četiri više od Kolumbije, koja ima utakmica manje.

Dva od tri pogotka Urugvaju je zabio Lionel Messi. Čileancima je utrpao jedan, onaj prvi na utakmici u 28. minuti, koji je umnogome odredio ovaj ogled. Sjajno je Messi utrčao na odličnu dubinsku loptu koju je poslao Gago, izbio sam pred Pinta, potom fintirao jednog obrambenog igrača i plasirao za 1-0. Dok se domaći igrači još nisu niti snašli bilo je 2-0 i to nakon odlične solo-akcije Gonzala Higuaina u 31. minuti. Primio je loptu na desnoj strani, a potom se oslobodio dvojice čuvara i precizno pospremio loptu u suprotni kut udarcem s deset metara.

Argentina je do kraja ublažila ritam, a domaćin je ublažio poraz u nadoknadi (strijelac Gutierrez).

- Znali smo da nam Čileanci mogu skriti loptu i napraviti probleme, te sam zato tražio stalnu koncentraciju u obrani. I imali smo je, a moji napadači su priča za sebe. Oni ne griješe - rekao je argentinski izbornik Alejandro Sabella.

Najneugodnije iznenađenje ovih kvalifikacija su Urugvajci, igrači koji su na zadnjem SP-u bili četvrti. No, čude i mnogi potezi izbornika Tabareza, kao što je nepostavljanje Edinsona Cavanija u prvu momčad. Urugvaj je u utorak gostovao kod Bolivije, te je izgubio sa čak 4-1. Dotukao ih je s tri pogotka - 33-godišnji Carlos Saucedo.

Jedina momčad iz Južne Amerike koja nikada nije nastupala na Mundijalu je Venezuela. U ovom kolu je odigrala domaći remi 1-1 s Ekvadorom, drugoplasiranom momčadi na ljestvici. Posljednji Paragvaj je, pak, došao do druge pobjede, s 1-0 je svladao Peru.

Messi na dva gola od Diega Maradone

Lionel Messi nastavlja sa sjajnim igrama, kako u dresu Barcelone, tako i u onom argentinske reprezentacije. U središtu pozornosti je Messi bio i u utorak navečer...

Postigao je jedan od dva argentinska pogotka za pobjedu kod Čilea 2-1. Inače, prošlog petka je Messi dao dva gola u domaćoj 3-0 pobjedi protiv Urugvaja.

- Bili su ovo uspješni dani za nas. Uzeli smo šest bodova protiv dva zahtjevna i teška suparnika - rekao je Messi koji je u 2012. godini postigao 12 pogodaka za Argentinu u osam odigranih utakmica.

Isto tako, Messi je dosad postigao ukupno 31 gol za Argentinu, što je samo dva manje od onoga što je u karijeri učinio Diego Maradona. Najbolji argentinski strijelac u povijesti je i dalje Gabriel Batistuta sa 54 pogotka.

- Ove dvije pobjede su nam učinile situaciju nešto komfornijom u nastavku natjecanja. Naravno, još ništa nismo napravili, ali se približavamo cilju - rekao je Messi.

Južnoameričke kvalifikacije za SP 2014., 9. kolo:

Bolivija - Urugvaj 4-1 (Saucedo 6, 51, 55, Mojica 27 / Suarez 81)

Čile - Argentina 1-2 (Gutierrez 90+2 / Messi 28, Higuain 31)

Paragvaj - Peru 1-0 (Aguilar 53)

Venezuela - Ekvador 1-1 (Arango 6 / Castillo 24)

Redoslijed: 

1. Argentina 20, 2. Ekvador 17, 3. Kolumbija 16 (-1), 4. Venezuela 12, 5. Urugvaj 12, 6. Čile 12, 7. Bolivija 8, 8. Peru 8, 9. Paragvaj 7.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom