Obavijesti

Sport

Komentari 121

'Messi je kriv što Barcelona ne može osvojiti Ligu prvaka' (?!)

'Messi je kriv što Barcelona ne može osvojiti Ligu prvaka' (?!)
1

Kao kapetan, morate se zapitati zašto momčad ne pobjeđuje u Europi. Messi je odgovoran za ovo što se događa u Barceloni, ne samo trener. Ondje je 30 igrača i Messi se mora prilagoditi njima, a ne obratno!

VIDEO

U nogometu ne postoji ništa važnije nego timski igrač, tvrdi proslavljeni nizozemski trener Louis van Gaal (67).

A onda se, u intervjuu za El Pais, dotaknuo konkretno Barcelone i po mnogima najboljeg igrača desetljeća.

REUTERS/PIXSELL

- Barcelona trpi baš to, momčadsku igru. Messi bi se trebao zapitati kako je moguće da toliko dugo nije osvojio Ligu prvaka.

- Pa pogledajte Barcelonu. Koliko je puta osvojila Ligu prvaka, s igračem za kojeg svi kažu da je najbolji na svijetu? Pogledajte Neymara u PSG-u. Koliko je puta on osvojio Ligu prvaka?

Van Gaal je vodio Barcelonu od 1997. do 2000. godine, pa opet 2002./03., te je dvaput bio prvak Španjolske i osvojio je Uefin superkup.

- Messi je najbolji igrač, pojedinac na svijetu jer statistika mu je sjajna. Ali zašto već pet godina nije osvojio Ligu prvaka?

Gaal je tu stao u obranu svojih kolega trenera, koji su prvi na udaru kad momčad ne uspije.

- Kao kapetan, morate se zapitati zašto momčad ne pobjeđuje u Europi. Messi je također odgovoran za ovo što se događa u Barceloni, ne samo trener. Ondje je 30 igrača i Messi se mora prilagoditi njima, a ne obratno!

Van Gaal je vodio Ajax, Barcelonu, AZ Alkmaar, Bayern, Manchester United i u dva navrata nizozemsku reprezentaciju. S Ajaxom je osvojio Ligu prvaka 1995., ali i Kup Uefe 1992., te Uefin superkup i Interkontinentalni kup 1995. Bio je senzacionalni prvak Nizozemske s AZ-om 2009., a s Bayernom je osvojio trostruku krunu 2010.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...