Obavijesti

Sport

Komentari 23

Messi odbio doživotni ugovor u Barci. Ipak ima nade i za druge

Messi odbio doživotni ugovor u Barci. Ipak ima nade i za druge
1

Trenutni ugovor u Barceloni istječe mu na ljeto 2021. godine i neki klubovi poput PSG-a, Manchester Uniteda, Manchester Cityja ili Bayerna već čekaju zapeti kao puška

VIDEO

Točno je, Barcelona mi je nudila doživotni ugovor, ali sam odbio jer se ne želim tako vezati. Želim igrati dobro i ostati ovdje cijeli život i možda je taj ugovor dobar s financijskog aspekta, ali ne razmišljam na taj način. Želim pružiti sve od sebe i osvajati još trofeja s Barcelonom, rekao je Lionel Messi i ipak dao tračak nade ostalim nogometnim velikanima, koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Ovakav potez ne mora značiti nepoštovanje prema Barceloni. Nitko nikad u povijesti sporta nije potpisao doživotni ugovor s nekim sportskim kolektivom pa nema razloga zašto bi to učinio Messi.

Ako mu je uistinu stalo biti najveća legenda Barcelone u povijesti, ako mu je stalo ući u društvo Maldinija, Baresija, Tottija, Gerrarda, Giggsa, Scholesa i dr., ako će se htjeti pridružiti bivšem suigraču Carlesu Puyolu, onda niti jedan ugovor ne može promijeniti njegovu odluku.

No, odbijanjem doživotnog ugovora ostali europski velikani ipak su dobili tračak nade da bi jedan Lionel Messi jednog dana mogao zaigrati u njihovim bojama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Druge mogućnosti

Koliko je poznato, samo četiri sportaša potpisala su doživotne ugovore i oni su sponzorskog karaktera. Trojica su stavila paraf na ugovor s Nikeom - Michael Jordan, LeBron James i Cristiano Ronaldo, dok je preostali Messi to učinio s Adidasom.

Trenutni ugovor u Barceloni istječe mu na ljeto 2021. godine i neki klubovi poput PSG-a, Manchester Uniteda, Manchester Cityja ili Bayerna već čekaju zapeti kao puška.

Iako je malo vjerojatno da bi do takvog scenarija moglo doći, sjetimo se da je i prelazak Cristiana Ronalda u Juventus bio iznenađujuć i zatresao je sportski svijet.

Povijest nam govori da je Messi već imao turbulencije u potpisivanju ugovora s Barcom pa se ostali europski divovi i na te okolnosti dodatno oslanjaju. Messi je velika investivcija koliko god godina imao i u kakvoj god formi bio.

Odbivši ugovor s Barcelonom nije zatvorio vrata 'blaugrani' već otvorio mogućnosti sebi i drugima. Ako to ikada bude potrebno.

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...