Obavijesti

Sport

Komentari 88

Messioničar nastavlja po svom: Izvodi magiju već u prvom kolu

Messioničar nastavlja po svom: Izvodi magiju već u prvom kolu
5

Leo Messi nastavio je tamo gdje je stao prošle sezone. Alavesu je u 3-0 pobjedi na Nou Campu u prvom kolu zabio dva komada. Majstorski je bio prvi njegov gol, iz slobodnjaka ispod živog zida...

VIDEO

Barcelona je u prvom kolu na Nou Campu lomila žilavi Alaves, a vrata pobjede otključao je Lionel Messi majstorijom iz 64. minute. Provukao je Argentinac loptu ispod 'živog zida' i zabio iz slobodnjaka za 1-0.

Na kraju su Katalonci slavili 3:0, zahvaljujući lukavom i čarobnom potezu argentinskog nogometaša u toj 64. minuti, lijepom pogotku Coutinha u 83. minuti te još jednim "klasičnim" Messijevim u 92. minuti nakon sjajne duge lopte Suareza.

Aktualni je prvak tako novu sezonu otvorio pobjedom. Možda rezultat neće to reći, ali malo teže od očekivanog. No iako joj je trebalo više od sat vremena da probije goste, bila je Barca standardno dominantna na svom Camp Nou . Uputila je 25 udaraca u usporedbi s tri Alavesa, 9-0 u okvir, a o 78 posto posjeda ne moramo ni govoriti...

U početku utakmice dominacija nije bila toliko izražena kroz šanse, ali kako je vrijeme odmicalo, tako su se one nizale kao na pokretnoj traci.

Messi je u 38. minuti pogodio gredu iz slobodnog udarca, samo minutu kasnije jeDembele izašao sam pred vratara no Alavesov čuvar mreže Pacheco mu je skinuo udarac.

U 41. se u šansi našao Suarez , ali nije uspio u glavometu nadmudriti obranu gostiju, a u 44. je Dembele iz dosta teške situacije i u padu, pokušao pogoditi suprotan kut, ali je lopta prohujala pored vratnice.

I u nastavak je Barcelona krenula nešto sporije da bi radnu temperaturu postigli nakon 15-20 minuta. A sve je bilo lakše nakon fantastičnog pogotka Messija. U prvom dijelu je "ogulio boju" s grede, ovaj se put lukavo odlučio za prizeman šut računajući da će živi zid skočiti. I bi tako...

Bio je to ukupno 6000. pogodak Barcelone u Primeri, od čega je Messi zabio 6.4 posto odnosno 384.

Podsjetio je tim svojim potezom na jedan gol Ronaldinha za Barcelonu, kad je brazilski čarobnjak  lopte također na taj način nadmudrio suparnika.

Fantastičnu priliku za povećanje vodstva imao je Luis Suarez u 73. no njegov je udarac iz blizine obranio Pacheco i iz svega je Barca izborila tek korner.

Pobjedu je Barca praktički potvrdila u 83. preko Coutinha koji se lijepom solo akcijom izborio za šut i sa 12-13 metara snažnim udarcem probio Pacheca i povisio na 2:0. Mogao se Brazilac i dvije minute ranije upisati u strijelce. Bio je oči u oči s Alavesovim vratarom nakon nevjerojatnog dodavanja Messija, ali mu je Pacheco taj put obranio.

Ali za još jedan pljesak publike na Camp Nou pobrinuo se Messi u sudačkoj nadoknadi. Suarez ga je pronašao odličnom dugom loptom, Messi je primirio prsima, oslobodio se čuvara i lagano matirao Pacheca.

Dodajmo da je u redovima katalonskog kluba cijeli susret odradio Ivan Rakitić, bio dosta zapažen u građenju napada, ali bez konkretnog učinka kroz golove ili asistencije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida