Obavijesti

Sport

Komentari 14

Metličić: Mirko je uzeo predah, nadam se da se samo odmara

Metličić: Mirko je uzeo predah, nadam se da se samo odmara
1

Žao mi je zbog toga, očito je razočaran samim sobom. Pretpostavljam da je uzeo kraći predah, jer on je još mlad i može još puno dati reprezentaciji. Bez njega, Stevanović je naš prvi golman, kaže Pero

VIDEO

Bivši hrvatski reprezentativac, rukometaš Petar Metličić govorio je o raznim temama uoči kvalifikacijskog turnira za OI u Danskoj.

Kakve su vijesti s okupljanja?

 - Vjerujem dobre, za sada nam je jedini problem ozljeda Sliškovića. Kopljar je počeo igrati, on bi trebao biti OK, svi ostali su zdravi, imamo dovoljno igrača da izborimo ono što svi želimo, a to je plasman na OI. 

U odnosu na EP nema više Mirka Alilovića

 - Meni je žao što je Mirko tako odlučio, očito se osjeća razočaran samim sobom. Pretpostavljam da je uzeo kraći predah, jer on je još uvijek mlad i može još puno dati reprezentaciji. Stevanović je od EP naš prvi golman, i po statistici, i po svemu što je napravio. Odličan je bio i u klubu, brani u dobroj formi... Tu je i Pešić, koga izbornik Babić jako dobro poznaje, mladi Ivić, koji također može pomoći. Nadam se da s golmanima neće biti problema. 

Momčadi nedostaje iskustva, ali jači ste za iskustvo s EP. 

- Turnir je specifičan, kratak, nema vremena i prostora za popravak. Moramo biti dobri, efikasni i kvalitetni u dvije utakmice, protiv Danske i Norveške, Bahrein je tu ipak malo slabiji, iako ni njih ne smijemo podcijeniti. 

Koliko ste dobri?

- Dobri smo, Mandalinić nam se vratio, Pavlović isto može pomoći, Buntića smo opet priključili zbog Kopljarovih problema, on nam svojom kvalitetom i iskustvom može puno pomoći. Nije tu samo da popuni broj. Imamo i tu pozitivnu energiju, pobijedili smo u u zadnjoj utakmici u Poljskoj, nadam se da nas to još uvijek drži. Svjesni smo da dolazimo na domaći teren praktično i Danskoj i Norveškoj, moramo biti spremni na sve. Bit će teško, ali mi imamo motiv, u igri su igre u Riju, momci će biti motivirani, i nadam se da ćemo se plasirati. 

Norvešku poznajete, dobili ih u borbi za medalje, Danska nije ni bila u borbi za medalje, kolike su vam šanse? Na papiru po 33% svima, a 1% Bahreinu. 

- Danci su domaćini, bio bi to veliki udarac za njih da nakon debakla u Poljskoj ne odu ni na OI. Oni imaju veći pritisak nego ostali, ali i jako veliki motiv da isprave Poljsku. Mi smo uzeli Norvežanima medalju, i oni imaju kvalitetnu momčad, i tražit će revanš i odlazak u Rio. Vjerojatno nisu ni sanjali uoči Poljske da će tako daleko dogurati, a sad imaju priliku napraviti i korak više. Turnir će biti jako neizvjesan... Ja mislim da su šanse tu negdje, podjednake, možda Dancima treba dati malo veću prednost, jer su ipak domaćini. 

Spremate li neko iznenađenje?

- Dosta smo gledali Norvešku, jer nam pobjeda protuv Danske i ne znači previše. Više smo koncetrirali na njih, na stvari koje smo loše radili protiv njih... Premalo je vremena, imamo dva-tri nova igrača koji moraju pohvatati konce, tako da ni neće biti nekih velikih promjena. Dobro je što se okupljamo ranije, što imaju dosta vremena za oporavak. Svi osim onih koji igraju završnicu SEHA lige. Pogotovo je to dobro za 'Nijemce', za Duvnjaka, koji nam je jako važan. 

Tko je lider ove momčadi, nema više igrača poput Vas, Balića, Vorija...

- Tu smo mi, uz njih.... Nemaju iskustvo, ali imaju dobar rezultat, što im je potvrda da vrijede. No sad je to gotovo, moraju to zaboraviti, moraju se pripremiti i motivirati, moraju znati što znači otići na OI i to im treba biti najveći motiv. Mislim da je priča o Olimpijadi čudesna, velika, neki su od njih bili na Olimpijadi, ali to je nešto fantastično i to im mora stalno biti u glavi. Logično je da 'Dule' bude taj, ali svi će morati dati svoj obol. Pa i Buntić, on se ne boji. Žilav je, ima jako puno iskustva... 

Je li i za vas prolaz Zagreba protiv Löwena iznenađenje?

- Nije mi to preveliko iznenađenje, više me iznenadilo što su doma izgubili

Mogu li preko PSG-a?

- Prvu su utakmicu u Parizu izgubili s dosta velikom razlikom, ali sada je drugačije, prva se igra doma, vidjet ćemo.... Nemaju što izgubiti, koliko znam Karabatić je upitan, ne igra... Zašto ne bi mogli opet iznenaditi?
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići