Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Mi djevojke žestoke smo kao rukometaši! Najljepši? Štrlek'

'Mi djevojke žestoke smo kao rukometaši! Najljepši? Štrlek'
4

Najbolji su rukometaši Cindrić i Duvnjak, a najbolja mi je rukometašica Andrea Penezić, iako mi se jako dopada i Dejana Milosavljević. Htjela bih igrati kao ona, kaže Tamara Hudoletnjak, igračica Virovitice i učenica Medicinske škole

VIDEO

Hudoletnjak je mlada, tipična gol igračica, koja ide okomito na protivničku obranu i ne boji se duela, koja ima jako puno prostora za napredak. Prije svega, mora popraviti rad nogu i kretanje bez lopte, time će si otvarati prostor za šut bez kontakta, jer se u kontaktima puno troši. Naravno, uz dobar rad na razvijanju musklature bude postala još bolja. S vremenom će naučiti čitati reakciju protivničke obrane, što će joj olakšati realizaciju i proigravanje suigračica - iznio nam je svoje viđenje o vodećoj na listi strijelaca 1. ženske rukometne lige, 19-godišnjoj Tamari Hudoletnjak, izbornik ženske rukometne reprezentacije Hrvatske i trener zagrebačke Lokomotive Nenad Šoštarić.

Njezin klupski trener Vladimir Gašparac je pun hvale za Tamaru, ali ne i na ono na čemu mora raditi. Kaže da je u ovoj polusezoni kad je zaigrala prvu ligu za seniorke doslovce eksplodirala i da joj je samo „nebo“ granica. Naravno, pod uvjetom da vrijedno radi i trenira kao do sada. I on kao i Šoštarić drži da mora popraviti igru bez lopte, obranu i rad nogu.

U svojoj prvoj rukometnoj sezoni na velikoj sceni, učenica 5. razreda Medicinske škole u Virovitici je već skrenula pozornost na sebe. Stasita djevojka (181/70) u Virovitici pokriva poziciju lijevog i srednjeg vanjskog i prava je napast za protivničku obranu. To su najbolje osjetile Osječanke kojima je Hudoletnjak utrpala 18 zgoditaka, što je bio i neko vrijeme rekord. Ukupno je 152 gola utrpala u 12 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rukometom se počela baviti u trećem razredu osnovne škole u rodnoj Slatini, da bi pravi rukomet zaigrala u Virovitici, gdje živi petu godinu. Ide u medicinsku školu. Za svoju igru kaže da još puno mora raditi. Posebice na igri u obrani te skok šutu. Donekle je zadovoljna igrom jedan na jedan, ali i tu ima mjesta za napretkom.

- Ne bojim se duela, iako znam da protivnička obrana ne bira sredstva da se spriječi pogodak. Uostalom, tako i mi igramo u obrani, tako da se može reći kako ženski rukomet po duelima poprima karakteristike muškog - iznosi svoje viđenje rukometne igre.

Njezine dobre igre nisu ostale nezamijećene tako da joj stižu pregršt poziva iz drugih klubova. Za sada o tome ne razmišlja, već joj je na prvom mjestu da petu godinu srednje škole završi i individualnim radom brusi svoje kvalitete, jer se nada da će uz juniorski poziv jednog dana zaslužiti i onaj od strane izbornika Šoštarića. Sad su joj dani ispunjeni od jutra do večeri. Škola, praksa, trening i tek oko 21 ili 22 sata dođe u podstanarsku sobu koju dijeli s cimericom Helenom s kojom dijeli i školsku učionicu.

- Najbolja je rukometašica Andrea Penezić, jako mi se dopada i Dejana Milosavljević iz Podravke, koja ide bez straha i dobro igra obranu i sve tri vanjske pozicije, što bih i ja željela. Rukometaši? Ne mogu se odlučiti između Cindrića i Duvnjaka. Najzgodniji? Manuel Štrlek! - ispalila je kao iz topa.

Tamara je vesele naravi i kaže kako voli pomagati ljudima, ali da sada nema previše vremena za humanitarni rad.

- Rijetko stignem u kino ili pročitati koju knjigu. Najbolji film i knjiga? Od filmova Forrest Gump, a knjiga Frankenstein, od Mary Shelley - kazala nam je mlada djevojka zaraznog osmjeha. Kad smo ju upitali zašto taj film ili ta knjiga, na trenutak se zamislila i potom kazala:

- Forrest mi je sjajan lik koji je unatoč manjku inteligencije uvijek dolazio do rješenja i nikada se nije ljutio. Uvijek je bio raspoložen. Što se tiče Frankensteina, tu mi se dopao dijalog između njega i slijepca. Slijepac nije vidio njegovo lice, ali je vidio toplinu njegove duše. Ustvari, svima nama treba što više u svakom čovjeku gledati ono što on jest, a manje njegovu vanjštinu. Mislim da bi to bila poruka te knjige, barem sam ju ja tako doživjela - pogledala me upitno Tamara i kazala da baš to ne bih trebao napisati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener