Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mi favoriti protiv Slovenije? Ni slučajno, pa nema tu favorita...'

None Foto: 24sata/ilustracija 8

Izbornik Slavko Goluža daje Hrvatskoj 50 posto šansi u ogledu sa Slovenijom. Ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje i ljuti se na organizatore zbog termina utakmica

Nije izbornik Slavko Goluža odmah nakon pobjede nad Islandom otišao na spavanje. Pogledao je još jedanput utakmicu i dobio kompletniju sliku.

- Opet sam vidio da je utakmica bila teška, ali takvu sam i očekivao. Nismo mogli do kraja razviti svoj sustav igre jer je protivnik bio odličan, no čekali smo šansu, svojih pet minuta. Dočekali smo je jer smo dobro znali kako i za koga se moramo pripremati. Odigrali smo taktički odličnu utakmicu, a potvrdilo se i ono što sam govorio uoči utakmice. Island je bez Olafura Stefanssona doista još jači nego s njim u sastavu - vratio je film na prošlu večer Goluža pa se okrenuo sutrašnjem ogleda sa Slovencima.

Slovenci su jako neugodni, mladi su i neiskusni, ali to nadoknađuju borbenošću, kaže Goluža

- Gledao sam ih protiv Norvežana i vidio jako dobru momčad koja je promašila neke čiste šanse i to platila porazom. Imaju određene slabosti, mladi su i neiskusni, ali sve to nadoknade borbenošću, trkom i upornošću. Ukupno gledano, jako su neugodni - kaže izbornik.

Island je po svim prognozama bio najteži protivnik u skupini, no Goluži ne pada napamet bilo kakvo opuštanje.

- Nema ovdje laganih protivnika, šanse su u svakoj utakmici 50-50. Na EP-u nitko ne može reći da je favorit u jednoj utakmici, nismo ni mi protiv Slovenije.

Slovenci će imati ogromnu podršku navijača, a kockastih dresova u Vršcu je jako malo.

Organizatori ne žele pomaknuti utakmicu, a mi nemamo ni osnovne uvjete za zagrijavanje, veli Goluža

- Volio bih da ih je bilo više, ali na to ne mogu utjecati. Moja briga je momčad i teren - slegnuo je ramenima Goluža.

Naljutili su ga organizatori. Već nakon utakmice požalio se da je bilo premalo vremena za zagrijavanje. Prekratak je razmak između dvije utakmice i automatski je veća mogućnost za ozljede.

- Teoretski, da prva utakmica duže potraje, ostalo bi nam par minuta za zagrijavanje. To je opasno, no moramo se prilagoditi. Kako nama, tako i protivniku. Da žele, organizatori bi lako mogli pomaknuti utakmice za 15-ak minuta i riješiti problem. No očito ne žele. Drugi termine namještaju po televizijskim prijenosima, a mi nemamo ni osnovne uvjete za kvalitetno zagrijavanje - rekao je Goluža.

Duvnjak: Nervozu smo razbili spavanjem

Ostao sam malo bez zraka u jednom trenutku, dobio sam udarac u rebra, ali nema posljedica. Sve je OK, potpuno sam spreman, rekao je Domagoj Duvnjak jutro nakon startne pobjede.

- Bili smo nervozni, uvijek je tako uoči prve utakmice na ovakvom turniru, ali uspjeli smo razbiti tu nervozu. Kako? Uglavnom spavanjem - dodao je Domagoj.

Balić se pohvalio da je "malom uzeo dio minutaže".

- Ma to se on šali, takav je Ivano. Manje je važno tko koliko igra, bitna je jedino pobjeda.

A nje vjerojatno ne bi bilo bez doprinosa Denisa Buntića. Svih pet golova zabio je u drugom dijelu.

Poznajem ove starije igrače Slovenije, no ovi mladi su mi velika nepoznanica, rekao je Buntić

- Moja igra? Zadovoljan sam pobjedom, ne brinem previše o vlastitom učinku. Znam samo da se moram više truditi u obrani i malo više razmišljati u napadu - kratko je rekao već standardno samozatajni Buntić.

- Igrao sam u Sloveniji, poznajem ove starije igrače, ali pomladili su momčad i ovi mlađi su mi nepoznanica - dodao je Bunta, a nadovezao se opet Duvnjak.

- Ugodno sam iznenađen Slovencima, zaista su dobri. Neće biti lako, to je sigurno, čeka nas teška utakmica, ali na takve smo već navikli. Sve su teške na ovakvim natjecanjima. Moramo biti u odličnom izdanju - zaključio je Domagoj.

Komentari (27)
  • neka drzi Kopljara na klupi i pobjeda je garantirana!

    17. 1. 2012,   16:17
  • samo neka uvjek igra buntic i nece bit straha...

    17. 1. 2012,   16:11
  • LINO come back !

    17. 1. 2012,   17:03