Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Michael Vukojević, kanadski Hrvat, izabran na NHL draftu!

None Foto: CODIE MCLACHLAN/Press Association/PIXSELL 2

Obitelj oca Miroslava dolazi iz Slavonskog Broda, dok mu je obitelj s majčine (Ana) strane iz Ljubuškog. A u NHL-u je kroz povijest bilo niz velikih hokejaša s hrvatskim korijenima

Kanadski Hrvat Michael Vukojević (18) izabran je na NHL draftu, kao 82. pick treće runde izabrali su ga trodtruki osvajači Stanley Cupa New Jersey Devilsi.

Michael Vukojević nastupao je za Kitchener Rangerse u OHL-u, jednoj od tri najveće juniorske hokejaške lige u Kanadi. Rođen je u Oakvilleu (Ontario), a prošle sezone za svoju je momčad u 68 nastupa skupio 29 bodova. U hokejaškoj karijeri nastupao je za kanadsku U-18 reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine završila na četvrtom mjestu.

THE CANADIAN PRESS 2018-08-10 | Autor: CODIE MCLACHLAN/Press Association/PIXSELL Foto: CODIE MCLACHLAN/Press Association/PIXSELL

A s reprezentacijom je nastupio i na Hlinka Gretzky Cupu na kojem je Kanada stigla do zlata. Michael Vukojević ima snažne hrvatske korijene, obitelj njegovog oca Miroslava dolazi iz Slavonskog Broda, dok mu je obitelj od majke Ane iz Ljubuškog. Njegovi su roditelji još 1970-ih godina emigrirali u Kanadu, a Michael ima brata Matthewa i sestru Rebeccu.

Američka NHL liga dala je puno velikih igrača hrvatskih korijena, tu su bili Frank i Peter Mahovlich, Joe Sakic, Marc-Edouard Vlasic ili Marty Pavelich.

- Kakav osjećaj! Zahvaljujem New Jersey Devilsima na velikoj prilici, ne mogu dočekati nastupe u NHL-u - poručio je putem Instagrama presretni Vukojević.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Michael Vukojevic (@michaelvukojevic)

Komentari (3)
  • Hercegovac 🇭🇷👍🏻

    4. 7. 2019,   14:56
  • Zig Zag!

    4. 7. 2019,   11:56
  • Kanadski Hrvat? Možda postoji i slavonski, zagorski ,istarski,dalmatinski,lički,baranjski,srijemski itd.itd. Hrvat? Bar onda pojasnite tko je Hrvat da se znamo orjentirati i deklarirati kao Hrvati ako jesmo. Možda postoji i srpski Hrvat?

    4. 7. 2019,   11:28