Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mick? Isti je tata Schumacher. Jednog dana će biti šampion

Mick? Isti je tata Schumacher. Jednog dana će biti šampion
1

Ne bi trebalo proći dugo prije nego Mick dobije priliku za volanom u Ferrariju u svojoj prvoj utrci elitne razine Formule. A onda kreće lov na snove i priče koje će se prepričavati u novim generacijama

VIDEO

Dok njegov otac Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak i najbolji vozač Formule 1 u povijesti, poput biljke leži hospitaliziran u vlastitom domu, njegov nasljednik i jedini sin Mick (20) otvara stara sjećanja. Kao da je jučer bilo dok je Michael gurao Ferrari do granica izdržljivosti i postavljao rekorde koje će teško tko skinuti.

Pokretanje videa...

Michael Schumacher 02:18

Miris spaljenih guma i benzina oktanskog cirkusa vječito se urezao u korijene dinastije Schumacher. Mick je još kao djetešce krenuo očevim stopama i vrlo brzo iskočio iz sjene njegova veličanstva. Kada se prezivaš Schumacher nosiš teret sam po sebi. No, kada se prezivaš Schumacher i opravdaš očekivanja - e, onda si bez oklijevanja stvoren za velike stvari.

Tako je Mick prošle sezone osvojio naslov u Formuli 3 i odmah dobio priliku u Formuli 2 gdje trenutno nastupa. No, prava prilika, ustvari, leži u činjenici da mu je Ferrari ponudio mjesto testnog vozača u Formuli 1. A on je priliku objeručke prihvatio i već odradio prva testiranja te osjetio kako se prava zvijer ponaša na cesti. U stisku budućeg prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trinaest godina otkako je njegov otac zaključio priču s Ferrarijem, nasljednik kraljevskog prijestolja došao je povratiti tron. I već je zakupio pažnju nekim istaknutim imenima Formule 1.

- Njegove vožnje u Formuli 2 su vrlo obećavajuće, a njegovo prezime vrlo je poznato. To je samo po sebi i prednost i mana. Prednost je jer će ga svi odmah prepoznati, ali prokletstvo je što će svi očekivati da odmah bude zvijezda. Ali ja ne vidim zašto ne bi bio budući prvak. Da, imali smo već tatu i sina prvaka, Hillove i Rosberge - rekao je bivši predsjednik FIA-e i istaknuto ime Formule Max Mosley.

Njegov potencijal prepoznao je i trenutni šef Ferrarija Mattia Binotto. On je istaknuo da ima sličnosti između oca i sina.

- Prvi put nakon dugo godina vidio sam ga kada je došao u Maranello. I pomislio sam da baš i nema neke sličnosti s ocem. Ali, onda sam shvatio da se ponaša isto kao Michael. Načinom na koji pristupa treninzima, načinom kojim se interesira oko bolida, načinom kojim razgovara s tehničarima - rekao je dugogodišnji član Ferrarija, koji je tijekom godina od tehničara napredovao do šefa momčadi pa dodao:

- Čak smo ga pokušali paziti u Maranellu, ali on je uvijek bio u garaži, negdje oko bolida. Uvijek priča s mehaničarima. Mislim da je to ipak vrlo slično njegovu ocu.

Ne bi trebalo proći dugo prije nego Mick dobije priliku za volanom u Ferrariju u svojoj prvoj utrci elitne razine Formule. A onda kreće lov na snove i priče koje će se prepričavati u novim generacijama. Tako i tako je obećao da će voziti za obitelj i oca.

Mladima i starima puna usta bit će Schumachera, kao da Michael nikad ni nije otišao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram