Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mike Tyson: Na doping kontroli sam koristio urin žene i djece

None Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Isprva sam koristio ženin urin, sve dok mi jednom nije rekla da će rezultati pokazati da sam trudan. Tad sam odlučio da je bolje da upotrijebim urin od djece, priznao je bivši boksački prvak

Na kontrolama za doping sam koristio urine od žene i djece, priznao je Mike Tyson i tako još jednom zatresao boksački svijet.

Tyson je bio strašan boksač, jedan od najvećih svih vremena, a svijet je za njega čuo 1986. godine kada je kao dvadesetogodišnjak postao najmlađi teškaški prvak svijeta u povijesti.

- Isprva sam koristio ženin urin, sve dok mi jednom nije rekla da će rezultati pokazati da sam trudan. Tad sam odlučio da je bolje da upotrijebim urin od djece - rekao je u razgovoru za ESPN.

A kako je točno to izvodio? Pa, zapravo vrlo jednostavno, koristio je lažni penis. Na taj je način uspijevao prevariti medicinsko osoblje koje je u trenucima kontrole bilo uz njega. Za svoj proračunati manevar je koristi trenutke kada bi se oni okrenuli, jer nisu nikada direktno gledali u njega.

- Većini muškaraca je neugodno kada im pokažeš penis, zbog toga su se automatski okretali svaki put kada sam bio na kontroli - otkrio je.

Kupovao tigrove pa bankrotirao

Radio je to godinama tijekom profesionalne boksačke karijere i niti jednom ga nisu otkrili. Ovo je samo jedan u nizu skandala koji se vežu uz slavnog boksača. Tyson je bio višegodišnji ovisnik o kokainu, a 1991. godine je optužen za silovanje 18-godišnje djevojke te je tri godine proveo u zavoru. Tijekom karijere je zaradio oko 350 milijuna eura, ali razbacivanje s novcem ga je ostavilo u dugovima nakon karijere od 100 milijuna eura. Bio je toliko rastrošan da si je kupovao čak i tigrove koji su mu bili kućni ljubimci.

Nije ni čudo što je bankrotirao kada je zaključio karijeru. Međutim, uspješnim poslovima posljednjih godina uspio se vratiti na vlastite noge i riješiti sve financijske probleme.

Komentari (10)
  • Bankrotiro? Sta je vama? Gluposti najvece... Isto ko sto se pise i za Ronaldinha da je bankrotiro, a covjek ima para da kupi cijelu Hrvatsku i jos da mu ostane.

    8. 8. 2019,   10:22
  • Mislite da postoji profesionalni sportista koji ne uzima neku vrstu dopinga? Samo što su neke tvari na listi zabranjenih a neke nisu...

    8. 8. 2019,   11:15
  • Mike Tyson je sada jedan od najvecuh proizv marihuane..zgrce ogroman novac a vi kao napuseni kad nemate sta onda bankrotirao...je ali prije 15god...

    8. 8. 2019,   12:00