Obavijesti

Sport

Komentari 29

Milas: Samo smo Joshua i ja nokautirali Kevina Johnsona

Milas: Samo smo Joshua i ja nokautirali Kevina Johnsona
1

Kultna dvorana za najteži meč Filipa Hrgovića u profesionalnoj karijeri. U Draženovu domu najboljeg hrvatskog boksača čeka američki veteran Kevin Johnson (39), koji je posljednju borbu imao prije dva dana

VIDEO

Cibonina dvorana trebala bi biti dobro popunjena, meč je na rasporedu poslije 22 sata, prijenos je na RTL-u. Hrga će u ring izaći uz pjesmu Marka Perkovića Thompsona “Geni kameni”, ali Marka ovoga puta neće biti u ringu, kao što je to bio slučaj na posljednjoj borbi u Areni.

Filip je spreman i samouvjeren, ponovno se bori pred svojom publikom i ne smije dopustiti da ga omete činjenica da se trebao boriti protiv Ekvadorca, a ne Amerikanca.

'Geni kameni' bez Thompsona

Inače, Johnsonu će ovo biti druga borba protiv hrvatskog boksača u karijeri. Prvi se put protiv Hrvata borio u ožujku ove godine u Njemačkoj. Protivnik mu je bio 23-godišnji Petar Milas. Odboksao je naš Splićanin sjajan meč. Bilo je dogovoreno da se boksa deset rundi, a Milas je meč riješio u osam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila je to jako teška borba za mene. Znao sam da se borim protiv jako iskusnog protivnika i od prve sam sekunde na pravi način ušao u meč - rekao nam je Petar Milas, koji je u dosadašnjoj karijeri dobio sve mečeve. Ima 13 pobjeda, od čega deset prekidom. Jedna od najtežih borbi mu je bila ona protiv večerašnjeg Hrgina protivnika.

Petar Milas

- Filip je puno kvalitetniji boksač od Kevina, to uopće nije sporno, ali nikako ga ne smije podcijeniti. Ako na pravi način uđe u meč, onda bi sve mogao riješiti u nekoliko rundi - kaže nam Milas i nastavlja:

- Amerikanac je boksač koji ima obrambeni stil. Ne napada previše, brani se i onda pokušava zaprijetiti iz kontri. Teško ga je srušiti. Ne znam je li itko osim mene i svjetskog prvaka Joshue uopće i uspio to napraviti. Ja sam doslovno u tome meču protiv njega razbio obje šake, eto koliko ga je bilo teško srušiti. Na pod sam ga bacio negdje u četvrtoj rundi, ali se dignuo za pet-šest sekundi. Meč je prekinut u osmoj rundi jer je imao veliku posjeklinu nasred čela. Može primiti jako puno udaraca. Na to Hrgović treba biti spreman. 

Milas je dao dobre savjete Hrgoviću, koji je svjestan da ga čeka najteži protivnik dosad. Borac koji je 12 rundi boksao s Tysonom Furyjem, a 2009. i s Vitalijem Kličkom za naslov svjetskog prvaka. Nisu ga nokautirali, izgubio je te mečeve na bodove. Hrgoviću se neće provući! Koeficijent na Filipa je 1.04...

  • Vitalij Kličko, 2009., poraz nakon 12 rundi

BORBA ZA NASLOV U prosincu 2009. godine Johnson je boksao za naslov svjetskog prvaka protiv Vitalija Klička. Ukrajinac 
je dobio na bodove.

SUII, WBC WM , Vitali Klitschko gegen Kevin Johnson
  • Tyson Fury, 2012., izgubio je meč na bodove

DOBAR OTPOR Prije šest godina borio se s Tysonom Furyjem. Jedan od najboljih boksača današnjice dobio ga je tek nakon 12 rundi.

Boxing - WBC Heavyweight Title Eliminator Contest - Tyson Fury v Kevin Johnson - Odyssey Arena
  • Anthony Joshua, 2015., nokaut u drugoj rundi

BEZ PRILIKE Joshua je na putu do svjetske titule pobijedio Hrgovićevog protivnika. Srušio ga je već u drugoj rundi, bilo je to 2015. godine.

Anthony Joshua v Kevin Johnson
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener