Obavijesti

Sport

Komentari 35

Milić: Bez poraza bi se plasirali na EP da smo bili kompletni

Milić: Bez poraza bi se plasirali na EP da smo bili kompletni
1

Da smo kompletni, odnosno da jedan dio igrača ne participira za seniorsku vrstu, vjerujem da bismo bez poraza izborili plasman na Euro, rekao je Antonio Milić

VIDEO

Kada je ulazio u seniorsku momčad Hajduka, Antonio Milić bio je najavljen kao novi veliki stoper, nasljednik Bilića, Štimca, Tudora..., moderan stoper na kojem će Hajduk zaraditi milijune. Na žalost, od toga na koncu nije bilo ništa. Milića su u nedostatku boljih rješenja uglavnom gurali na lijevi bok, sve dok mu to nije dosadilo, pa je prije godinu dana 'digao sidro', i otišao u belgijski Oostende za jedva 400.000 eura odštete. 

Debi utakmica bila je pravi horor. Oostende je izgubio 7-1 od Kortrijka, a debitanta Milića je trener izvukao iz igre već u 37. minuti. Godinu dana kasnije, Antonio Milić je standardan igrač Oostendea, momčadi koja je napravila povijesni klupski uspjeh plasmanom u doigravanje Jupiler lige, zabio je nedavno i dva gola, a standardan je i u U-21 reprezentaciji Hrvatske. 

- Napokon je sve na svom mjestu. Dugo sam se mučio, tražio svoj put, sada napokon igram na svojoj poziciji, igram dobro, trener mi vjeruje i ponovno uživam igrati nogomet. Napokon više nema ni upitnika vezanih uz moju poziciju i igru - javio se Milić, koji je nakon 14 utakmica u nizu u punoj minutaži, preventivno propustio susret protiv Charleroia, zbog bolova u zadnjoj loži. 

- Osjetio sam lagano peckanje, trener nije želio ništa riskirati, jer me želi sačuvati za doigravanje, koje uskoro počinje.

Sustav natjecanja u belgijskoj Jupiler ligi takav je da nakon završetka prvog dijela prvenstva, šest najbolje plasiranih momčadi igraju novu ligu za prvaka. Bodovi se prepolavljaju, a svatko sa svakim igra po jednu utakmicu, kući i u gostima. 

- Mi smo ostvarili povijesni uspjeh, nikad Oostende nije bio tako visoko plasiran i što se toga tiče, u klubu su jako zadovoljni. Cilj je ispunjen, no mi u svlačionici smatramo kako možemo i bolje od ovoga. U prvom redu zato što nas nitko, osim vodećeg Club Bruggea, nije dobio dva puta. Uvjereni smo da možemo izboriti i Europu - kaže mladi reprezentativac, koga uskoro očekuje ogled sa Španjolcima.
 
- U prvom susretu na Rujevici su nas pobijedili, ali igrali smo dobar dio susreta s igračem manje zbog isključenja Kolingera. Čak smo s igračem manje uspjeli i smanjiti njihovo vodstvo 3-0 na 3-2, i izborili koliko toliko pristojan poraz. U uzvratu će to biti posve drugačija utakmica, tvrđa, snažnija i vjerujem da se imamo čemu nadati. Želja nam je plasirati se na Euro i vjerujem da imamo snage i kvalitete za to - kaže Milić i dodaje: 

- Da smo kompletni, odnosno da jedan dio igrača ne participira za seniorsku vrstu, vjerujem da bismo bez poraza izborili plasman na Euro. Ovako ćemo se još malo morati potruditi.

Antonio će za dva dana proslaviti 22. rođendan. Napokon je zadovoljan svojom igrom, klubom, rezultatima i perspektivom koja je opet blistava. 

- Valjda je tako moralo biti. Što te ne ubije, to te ojača - nasmijao se mladi stoper, koji ponovno uživa u nogometu. 

- Sve je dobro osim vremena, ovdje na sjeveru Belgije je dosta hladno i stalno nešto puše. To me ubija, nikako se ne mogu naviknuti na vjetar. 

No zato se navikao na Oostende i ne razmišlja o odlasku, iako mu mnogi predviđaju skoro preseljenje preko puta, na Otok, u jedan od klubova iz Premier League. 

- Vidjet ćemo što će biti. Iz Hajduka sam želio otići u klub u kojem ću biti standardan i koji će mi biti daljnja odskočna daska. Oostende se pokazao idealnim izborom. Ovdje mi je dobro, uopće ne razmišljam o daljnjim koracima, jer ne znam što bih više poželio u ovom trenutku. Igram standardno, dobro, momčad bilježi jako dobre rezultate, trener ima povjerenja u mene, tako da uopće ne razmišljam o promjeni sredine. Opet uživam igrati nogomet i ne opterećujem se što će biti dalje - zaključio je Milić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka