Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Milijune koje smo zaradili od droge prali smo preko klubova!'

None Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tirso Martinez, jedan od svjedoka u suđenju protiv ozloglašenog kralja mafije Chape Guzmana, otkrio je da su u meksički nogomet ubrizgani milijuni dolara zarađeni na trgovini drogom!

Ogroman skandal potresa meksički nogomet! Tirso Martinez, jedan od svjedoka u suđenju protiv ozloglašenog kralja mafije Chape Guzmana, otkrio je da su u meksički nogomet ubrizgani milijuni dolara. I to zarađeni na trgovini drogom!

Nadimka Nogometaš, Martinez je navodno bio jedan od distributera kokaina za kartel Sinaloa u SAD-u, a u svom je svjedočenju priznao da je kupio drugoligaša Venados de Yucatan za iznos od 600-700 tisuća dolara, a isto tako i trećeligaša Reboceros de la Piedad za 2.2 milijuna dolara. I onda je tim klubovima davao milijune.

Osim toga, bio je vlasnik profesionalnih klubova u gradovima Queretaro, Celaya i Irapuato.

Meksički nogometni savez (FMF) je 2006. godine doznao da je Martinez osumnjičen za trgovinu drogom, pa su ga prisilili da proda Rebocerose za 10 milijuna dolara.

Martinez se trenutačno nalazi u zatvoru u SAD-u kojemu je izručen u prosincu 2015. godine nakon što je u veljači 2014. uhićen u Meksiku. Čeka ga zatvorska kazna u trajanju od 10 godina do doživotne robije.

Komentari (5)
  • Čude se ko picek glisti. Kome još nije jasno da milijarderi kupuju klubove da peru lovu na prodaji i kupnji igrača.

    12. 12. 2018,   13:25
  • Šokantno! Meksiko i droga se inače nikad ne nalaze u istoj rečenici

    12. 12. 2018,   13:29
  • Svi to rade,ko još lud misli da je čaćko primao ono što mu je u ugovoru pislo,vraćao je on više od pola šukiju i maminju i to bez pardona🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮❌❌

    12. 12. 2018,   19:25