Obavijesti

Sport

Komentari 168

Milito hat-trickom srušio Milan i osigurao Juveu 28. 'scudetto'

Milito hat-trickom srušio Milan i osigurao Juveu 28. 'scudetto'
9

Nogometaši Juventusa matematički su osigurali talijanski naslov kolo prije kraja nakon što su slavili protiv Caglarija, a Inter u velikom derbiju svladao Milan 4-2

VIDEO

Juventus je novi prvak Italije! 'Stara dama' je osigurali 28. 'scudetto' u svojoj povijesti nakon što su rezultati utakmica u Trstu i u Milanu otišli u njezinu korist. Juve, nakon velikog kiksa protiv Leccea, nije imao pravo na novi podbačaj te je odradio svoj dio posla pobijedivši Cagliari 2-0 na neutralnom terenu u Trstu.

O njihovoj sudbini odlučivao je vječiti 'Derby della Madonnina' u kojem je Inter učinio Juveu veliku uslugu kolo prije kraja svladavši Milan 4-2 u veličanstvenoj utakmici. Time su 'bianconerri' ostvarili nedostižnu razliku od četiri boda te matematički osigurali novi naslov u Serie A, prvi nakon 2003. godine (dva naslova iz 2005. i 2006. su oduzeta zbog afere 'calciopoli').

Juve, koji je i nakon 37 kola neporažen, došao je do 22 pobjede, koju su osigurali golovima Vučinića u 6. minuti te autogolom Caninija u 74. minuti. Dok su 'crno-bijeli' uspješno odrađivali posao u Trstu, vjerojatno su osluškivali što se događa u velikom derbiju na San Siru.

A dogodio se veliki spektakl sa šest golova, tri penala i hat-trick Milita. Milanu je igrala samo pobjeda, a da se neće dobro provesti na 'službenom gostovanju' protiv Intera nagovjestio je sjajni Milito već u 14. minuti kad je najbolje iskoristio grešku u obrani Milana te zabio za 1-0. No, 'nerazzuri' nisu stali te su furioznom igrom došli do povećanja vodstva samo šest minuta kasnije, no gol je poništen zbog zaleđa Lucija. Inter je imao još dvije sjajne šanse u 33. minuti, ali loptu iz gola izvadio je Abbiati. Inter se žalio, no prema odluci suca, lopta nije cijelim obujmom prošla gol-liniju.

Krajem poluvremena Milan je preuzeo inicijativu te sasvim neočekivano izjednačuju. Rizzoli je dosudio sumnjivi penal za 'rossonere', a sigurni realizator za 1-1 bio je Zlatan Ibrahimović u 43. minuti.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Milan je preokrenuo prednost u svoju korist, a najzaslužniji za to je opet bio Ibra sjajnim golom za 2-1. No, radost Allegrijeve momčadi trajala je samo do 52. minute kad sudac pokazuje drugi put na bijelu točku, ovaj put za Inter. Milito drugim golom postavlja stvari na početak, na 2-2. Nakon toga utakmica se potpuno otvorila, prilike su sijevale s obje strane, no u 78. minuti pobjednika je hat-trickom odlučio Militom, iz drugog Interova penala za 3-2. Točku na i postavio je Douglas Maicon topovskom golčinom s 25 metara za konačnih 4-2 čime su Interisti zakomplicirali borbu za treće mjesto i Ligu prvaka.

37. kolo Serie A:

Cagliari - Juventus 0-2 (Vučinić 6, Canini (ag) 74)

Inter - Milan 4-2 (Milito 14, 52, 80, Maicon 87/Ibrahimović 44, 46)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...