Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miller razočaran: Nećete mi oteti san, nikad se ne predajem

None Foto: ANDREW COULDRIDGE

Čini se da Anthony Joshua neće braniti pojas svjetskog boksačkog prvaka protiv Jarrella Millera. 'Big babyju' oduzeta je boskačka titula zbog pada na doping testu, a sada se oglasio i sam borac

U potpunosti sam shrvan nakon što sam čuo vijest da mi je ukinuta boksačka licenca u državi New York i vrlo žestoko ću se boriti protiv ovakve odluke. Nikada nisam svjesno uzimao nikakvu zabranjenu sustancu, a kada sam sinoć saznao za to, ostao sam potpuno šokiran, rekao je shrvani Miller nakon što mu je oduzeta boksačka licenca. 

Anthony Joshua & Jarrell Miller Press Conference SKANDAL Miller pao na dopinškom testu, ništa od meča protiv Joshue?

Pripreme za Joshuinu obranu teškaške titule u Madison Square Gardenu bile su u punom jeku, ali sve je prekinula Komisija u New Yorku.

Anthony Joshua & Jarrell Miller Press Conference | Autor: ANDREW COULDRIDGE Foto: ANDREW COULDRIDGE

- Komisija u New Yorku je odlučila uskratiti Jarrellu Milleru profesionalnu boksačku licencu radi kršenja odredbi o zloupotrebi nedozvoljenih sredstava. U ovom trenutku nemamo dodatnih komentara na ovaj slučaj - stoji u priopćenju komisije, a prenosi FightSite.

No, Miller je izgleda zaboravio kako je već prije uzimao zabranjene supstance, a dvaput slučajno pasti na doping testu bilo bi tragikomično. Pao je na doping testu 2014. godine u Gloryju i tada je dobio devet mjeseci suspenzije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I want to thank all of my supporters who have stood by me since day one and especially during this extremely difficult time. I have not been tuned in to social media and any other media outlets to focus and channel all of my energies into working hard with no distractions. I am absolutely devastated upon hearing the news my boxing license has been revoked in NY State and I will be vigorously appealing this decision. I have NEVER knowingly taken any banned substance and when I found out the news last night I was totally shocked. My team and I stand for integrity, decency & honesty and together we will stand to fight this with everything we have! This was a voluntarily test that I was very happy to do and these results came just one week after another voluntarily test that I had taken which was completely clean. I refuse to just lie down and let my dream be taken away from me when I know in my heart that I’ve done nothing wrong. 15 years of hard work. I’m WARRIOR .. I don’t need a banned substance. Remember don’t believe everything you hear and see. The facts will prevail and I shall be vindicate. I don’t have anything to hide and the truth will make itself known.

Objavu dijeli JARRELL BIGBABY MILLER (@bigbabymiller)

- Moj tim i ja se zalažemo za integritet, za poštenje i ispravnost. Zajedno ćemo se boriti protiv ovakve odluke sa svime čime raspolažemo. Ovo je bio dobrovoljan test, koji se odradio samo tjedan dana nakon što su stigli rezultati posljednjeg testa koji je bio potpuno čist. Odbijam se predati i dopustiti da moj san bude otet kada u dubini duše znam da nisam ništa krivo učinio. 15 godina teškog rata… ja sam ratnik! Ne trebaju mi zabranjene supstance. Zapamtite, ne vjerujte u sve što čujete i vidite. Činjenice će na koncu prevladati. Nemam ništa za skrivati i to ću dokazati - završio je 'Big baby'.

Zasad još nije poznato tko će i hoće li uopće netko uskočiti na Millerovo mjesto u meču za IBF, IBO, WBA, WBO titule.

Komentari (1)
  • Boks je postao cirkus

    18. 4. 2019,   15:48