Obavijesti

Sport

Komentari 25

Mini Vatreni love Euro: Imamo igrače iz Monaca, Man. Cityja...

Mini Vatreni love Euro: Imamo igrače iz Monaca, Man. Cityja...
2

Hrvatska U19 reprezentacija danas u 15.30 sati igra prvo kolo kvalifikacija za završni turnir Europskog prvenstva. Gudeljovi tići Palaversa, Marin, Čolina igrat će u prvoj utakmici protiv jake Njemačke...

VIDEO

Dok se hrvatska seniorska reprezentacija priprema za Azerbajdžan, Ivan Gudelj i njegov stožer u Sinju stvaraju nove dijamante koje bi u budućnosti trebali nositi reprezentaciju.

Hrvatska U19 danas u Sinju u 15 i 30, uz prijenos na HNTV-u, igra protiv jake Njemačke prvo kolo Elitnog kola, odnosno kvalifikacije za plasman na završni turnir Europskog prvenstva.

Najveće zvijezde ove generacije su svakako kapetan Ante Palaversa i Antonio Marin. O Palaversi ne treba trošiti puno riječi, koliko je kvalitetan prepoznao je i Manchester City koji ga je u zimskom prijelaznom roku kupio za šest milijuna eura.

Ante je srce i duša Hajdukovog veznog reda, plemeniti je veznjak sa strašnom vizijom i odličnim dugim loptama, a istu ulogu mu je namijenio i Ivan Gudelj.  Kada govorimo o najvećim talentima hrvatskog nogometa, Antonio Marin je taj koji se nalazi u samom vrhu. Pitanje je dana kada će ovaj krilni napadač napustiti Maksimir jer su svakodnevni upiti za njega postali rutina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao nagradu za svoj rad dobio je od Nenada Bjelice koji ga je vodio na zimske pripreme u Belek, a klasu je dokazao protiv jakih klubova kao što su Tottenham i Liverpool u Ligi prvaka mladih gdje je "maltretirao" braniče svojom brzinom i sjajnim driblinzima. On bi protiv Nijemaca trebao biti udarna igla i igrač koji će im najviše napakostiti. 

Pravo je čudo što Marko Bulat i dalje igra u drugoj ligi. Mladi ofenzivni vezni stasao je u Šibeniku u fantastičnog playmakera, a u to smo se mogli uvjeriti u Kupu gdje su Šibenčani igrali protiv Hajduka. Odličan pregled igre, brzina, sjajan šut. Ma Marko baš sve ima.

Svojim loptama će u napadu hraniti Hajdukovog Leona Krekovića koji igra u B momčadi i snažnog napadača iz Dinama Leona Šipoša. Centarfor se svima predstavio u drugoj momčadi Dinama, ali i u Ligi prvaka mladih gdje je zabijao golove, a posljednji je dao Liverpoolu za 1-1 i izborio penale gdje su Modri prošli u četvrtfinale. 

Hrvatska obrana zaista je puna dragulja. Novi Jarni, ili pravim imenom David Čolina pokrivat će poziciju lijevog beka. Mladi nogometaš napravio je na ljeto transfer karijere i sa samo 18 godina otišao u Monaco za milijun eura iz Dinama. Nakon odlaska Borne Sose, upravo je Čolina bio programiran za to mjesto, no odabrao je odlazak u inozemstvo.

Društvo u zadnjoj liniji će mu praviti Marko Vušković kojeg je cijenjeni Guardian, uz Antonija Marina uvrstio među 60 najvećih talenata svjetskog nogometa. Velika pomama vladala je za mladim stoperom u zimskom prijelaznom roku, Fiorentina je nudila i tri milijuna eura, ali Splićani svog dragulja nisu htjeli pustiti. Išao je Vušković i na pripreme u Belek s Hajdukom, no još odigrao nijednu službenu utakmicu. 

Kao što U17 reprezentacija ima dva Brekala, tako i U19 ima dva Šutala! No oni nemaju isto ime, Josip igra za juniore Dinama dok je Boško ove sezone zaigrao za prvu momčad Osijeka. Oba igrača igraju u obrani, a krase ih izuzetna fizička snaga i veliki postotak dobivenih duela. Tu je još i mladi Hrvoje Smolčić koji je iskoristio dobiveno povjerenje od trenera Igora Bišćana i pravovremeno uskočio na upražnjeno mjesto lijevog beka nakon odlaska Leonarda Zute. 

Za sve njihove propuste će se pobrinuti golman Ajaxa Dominik Kotarski. Dominik je prije godinu dana otišao iz Dinama u Amsterdam gdje je postao prvi vratar u njihovoj drugoj momčadi, a redoviti je član treninga prve momčadi. Na njegovom dolasku inzistirao je Van Der Sar, a kada vas takva veličina od golmana želi, onda stvarno znate koliko vrijedite. 

Mladi reprezentativci danas 15 i 30 igraju protiv Njemačke, 23. ožujka u Dugopolju protiv Mađarske, a zadnje kolo će igrati protiv Norveške u Sinju tri dana poslije. Svaka utakmica je za Hrvatsku kao finalna jer će samo pobjednik skupine izboriti plasman na završni turnir Europskog prvenstva. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...