Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mirela Delić u Azerbajdžanu: Taksisti bez pardona traže broj

None Foto: OnlineSport 2

Odbojkašica Mirela Delić prije je igrala u Sloveniji, Rusiji, Španjolskoj, Turskoj i Francuskoj, a ove sezone završila je u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana...

Prošle godine igrala sam u Francuskoj, u Cannesu, a u svibnju su me zvali iz kluba Rabit Baku. Ekipa je odlična, igrat će u Ligi prvakinja ove sezone, i to me privuklo, objasnila je hrvatska odbojkaška reprezentativka Mirela Delić kako je završila u dalekom Azerbajdžanu.

- Središte Bakua je predivno, sve je u svjetlima, s prekrasnim šetnicama, parkovima... Ali čim se malo makneš iz centra, naletiš na puno siromašnih, prljavih i zapuštenih dijelova - kaže Mirela.

Baku sigurno nije oaza za šoping. Ondje nije jeftino čak ni popiti kavu.

- Da, kava je pet eura, a odjeća je dvostruko skuplja nego u nas. Pokušavaju se ‘furati’ na Zapad, ali po stilu odijevanja još su debelo na Istoku - rekla je Mirela.

A na cestama vlada potpuni kaos.

- Imaju po četiri traka na glavnim cestama, od kojih naprave osam. I trube jedni drugima, luduju... Jedino mi nije jasno kako nema još više nesreća - kaže Dubrovkinja, koja se Bakuom vozi isključivo taksijima.

- E, taksisti su posebna priča. Bez obzira na to voze li te dvije ili 20 minuta, cijena je uvijek pet eura. I svi pitaju mogu li se upoznati s nama strankinjama, mnogi čak i suludo hrabro traže broj telefona - uz smiješak kaže Mirela i dodaje da je Azeri često ispituju o Hrvatskoj, o kvaliteti života.

Već na prvoj utakmici za novi klub primijetila je da na tribini nema žena.

- Na utakmice nam dolaze isključivo muškarci, i to uglavnom odjeveni u crno. Iskreno, sve to djeluje prilično sablasno. Inače, nakon 20 sati žena nema ni na ulici - rekla je Mirela.

Baku (Azerbajdžan):

Površina: 2130 km2, Stanovnika: 2,039.700, Udaljenost od Kaspijskog jezera: 60 kilometara, Vremenska zona: gmt +3 sata, Prosječna temperatura u studenom: 11 °C

Komentari (2)
  • Lipa je Mirela....

    21. 11. 2010,   21:54
  • MIRELA DA NIJE BOSANKA SAMO PITAM P STO NISAM UPOZNAT

    21. 11. 2010,   22:16