Obavijesti

Sport

Komentari 13

Mirko i Stipe: Najpametnijeg i najjačeg Hrvata ima naša Rtina

Mirko i Stipe: Najpametnijeg i najjačeg Hrvata ima naša Rtina
1

NE ZABORAVLJA KORIJENE Hrvatska, imate prvaka, uzviknuo je Stipe Miočić osvojivši UFC-ov pojas. S ocem namjerava sagraditi kuću u Rtini, otkrio nam je Marijan Miočić, brat kvizomana Mirka

VIDEO

Stipe je moj rođak. Njegov djed i moja majka prvi su rođaci, pa smo nas dvojica, kako se narodski kaže, drugo i pol koljeno, objasnio je legendarni kvizoman Mirko Miočić, koji se u bolnici oporavlja od operacije na kojoj je bio prije dva mjeseca.

- Relativno sam dobro, oporavljam se - kratko je izvijestio o svojem zdravstvenom stanju.

Mirko slovi za najpametnijeg Hrvata, a rođak Stipe je očito najjači.

Pravi čovjek i sportaš

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nedjelju rano ujutro prema našem vremenu osvojio je pojas UFC-a nokautiravši Brazilca Fabricija Werduma u prvoj rundi. U Curitibi, pred 45.000 svojih navijača i svojim sucima, Werdum je usred napada naletio na Miočićevu šaku i otišao “na spavanje”. A Stipe je odmah poslije borbe povikao: “Hrvatska, imate prvaka!”.

- Zbog svega toga uspjeh je još i veći - rekao je Mirko, koji u bolnici nije mogao gledati borbu, ali ujutro se čuo s bratom Marijanom. A on je u Rtini pokraj Zadra s ostalim Miočićima bio budan do zore kako bi ispratio rođakovu pobjedu.

- Upoznao sam Stipu kad je bio u Hrvatskoj prije dvije godine. Ostavio je dobar dojam, pravi je čovjek otvorena srca i pravi sportaš. Ostali smo u kontaktu putem Facebooka, a tako mi je i poželio brz oporavak čim je saznao za moje zdravstvene probleme - rekao je Mirko te poručio bratu da Stipi čestita i u njegovo ime kad se čuju.

- Nas petnaestak oko ponoći se okupilo u gostioni Uvala Plemići u zaseoku Miočići kraj Rtine, sto metara udaljenoj od rodne kuće Stipina oca Bojana - rekao je Mirkov brat Marijan prisjetivši se susreta sa Stipom prije dvije godine.

Stipe je kartao i boćao

- Kartali smo i boćali s njim, a mi smo odlučili nastaviti tradiciju, samo što noćas nismo boćali jer je padala kiša. Okrenuli smo janjca od 13 kila, razgovarali, kartali, čekali borbu do šest ujutro, a sve je bilo gotovo za dvije i pol minute. Uh, kako smo skočili kad ga je nokautirao... Jedna gospođa išla je u dućan i rekla nam da je čula kako se kuća trese - ispričao je Marijan Miočić.

Stipe ga je oduševio kad su se upoznali.

- On je naš domaći dečko, malo je naučio hrvatski, ali nema ga gdje govoriti. Živi vrlo skromno, radi kao vatrogasac i uskoro se ženi. Svi u selu mu znaju oca, djeda i pradjeda, koji je također bio na glasu kao stamen čovjek - rekao je Marijan pa otkrio što ga je najviše fasciniralo.

Blag momak i životinja

- Vrlo je neobična pojava, izuzetno je pristupačan i pristojan. Naivan kao cura, rekao bih, nije prefrigan kao naši momci. Ima blagost u sebi, ali kad uđe u ring, pretvara se u životinju. A sad kad je osvojio titulu, najveća mu je želja da je obrani u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov