Obavijesti

Sport

Komentari 4

Miše: S Turkmenistanom bih na SP, a igra tip od 40 godina!

Miše: S Turkmenistanom bih na SP, a igra tip od 40 godina!

Ovdje uopće nema druge lige, niti natjecanja za igrače između 15 i 20 godina! A na prvenstvenom derbiju s klupe ulazi igrač od 40 godina! To želim promijeniti, kaže Miše

VIDEO

Gruzija, Iran, Libija, Maldivi, Afganistan, Bruneji... sve su to države koje su imale hrvatskog trenera na čelu nogometne A reprezentacije.

Egzotični je niz nastavio Ante Miše, koji je prošli mjesec postao izbornik Turkmenistana.

Prvi je intervju na toj funkciji dao za Turkmenportal. I to u društvu svoga pomoćnika Sandra Tomića.

- Naš prvi cilj je razvoj cijelog turkmenskog nogometa, a ne samo reprezentacije. Turkmenistan ima samo prvu nogometnu ligu, bez druge i nižih rangova, i nema omladinskog prvenstva za uzraste između 15 i 20 godina. Želimo napraviti program da se to uvede. Također, bili smo na utakmici između Akala i Ashgabata. I što smo vidjeli? Kao zamjena je s klupe ušao 40-godišnji igrač! A gdje je mladost - budućnost turkmenskog nogometa? Volio bih vidjeti 17-godišnjake na terenu - rekao je Miše, pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naravno, mi ćemo pokušati dovesti reprezentaciju na svjetsko prvenstvo, gdje nikad nije bila. Postoji mnogo izvrsnih, jakih momčadi u Aziji, kao što su Japan, Južna Koreja, Iran, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati... Želimo se približiti razini tih timova, igrati se s njima ravnopravno.

- Tražimo suparnike za prijateljske utakmice u lipnju. Krenut ćemo od onoga koji pristane igrati protiv reprezentacije Turkmenistana. Planiramo odigrati prvu prijateljsku utakmicu s jačim protivnikom od nas i provjeriti što su obrambeni igrači sposobni. U drugoj utakmici, protivnik će najvjerojatnije biti na našoj razini, u utakmici s kojom možete vidjeti puni potencijal nacionalne momčadi.

Osim Tomića, u stožeru će imati još jednog pomoćnika, kondicijskog trenera i analitičara.

- Gledali smo pet utakmica reprezentacije Turkmenistana, uključujući i posljednje tri na Azijskom kupu 2018. Također smo vidjeli susrete protiv Singapura i Jemena. Imamo ideju o timu i igračima.

Hoćete li naturalizirati nekog hrvatskog nogometaša da igra za Turkmenistan?

- Reprezentacija nije momčad komercijalnih interesa nego je za ljude iz ove zemlje. No, primjerice Filip Ozobić igra za Karabah u Azerbejdžanu, ima 27 godina, te koliko znam, želi dobiti državljanstvo Azerbejdžana. Ako će neki hrvatski igrač ili, recimo, španjolski, nekada igrati u Višoj ligi Turkmenistana više od pet godina, onda je to vjerojatno moguće.

- Što možete obećati turkmenskim navijačima uoči kvalifikacija za SP 2020.?

- Potrebno je vrijeme, nemamo čarobni štapić, kao u filmu Harryja Pottera, kako bi Turkmenistan odmah počeo igrati na visokoj razini. Bit će puno napornog rada, puno komunikacije s klubovima i nogometašima.

 Na kojem ćete jeziku komunicirati? Imate li prevoditelja?

- Sandro Tomić vrlo dobro govori ruski, sve razumije. Možda će jedan od pomoćnih trenera biti onaj koji tečno govori engleski. Komunikacija u nogometu nije teška, nogometaši se međusobno razumiju. Jezik nogometa je univerzalan. A ja ću svakodnevno učiti ruski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka