Obavijesti

Sport

Komentari 27

Mišković: Naravno da će biti prodaje, ali Rijeka će biti jaka

Mišković: Naravno da će biti prodaje, ali Rijeka će biti jaka
3

Mogu vam reći da je ova Vlada, po mojoj procjeni, 90 posto odlučila stati iza Opatijske inicijative, a ja vjerujem kako će podrška postati i stopostotna, uvjerava Mišković

VIDEO

Kao uvod u Jadranski derbi 'bijeli' su u rano poslijepodne predstavnicima svojih sponzora u hotelu Četiri opatijska cvijeta organizirali presjek sezone koja završava današnjim utakmicama, darivali ih personaliziranim dresovima i drugim klupskim obilježjima te sve začinili ugodnim druženjem na terasi s pogledom na divote Kvarnera i Liburnije.

Glavni dio priče tj. prezentacije na svoj je elokventan način obavio direktor Vladimir Čohar, a 'presidente' Damir Mišković klupske je prijatelje i podupiratelje obavijestio i o očekivanjima u riječkome nogometnome sutra.

- Dio Opatijske inicijative koju smo dali na javnu raspravu je i prijedlog o poreznim olakšicama za sve vas koji iz svojih proračuna pomažete hrvatski sport. I mogu vam reći da je ova Vlada, po mojoj procjeni, 90% odlučila stati iza Opatijske inicijative, a ja vjerujem kako će podrška postati i stopostotna - govorio je najuspješniji predsjednik u povijesti riječkog nogometa.

- Što se Kantride tiče, svi projekti u koje smo investirali i koji su gotovi, bit će naš poklon investitoru koji bude spreman financirati obnovu Kantride. To, pak, ne znači da ćemo čekati sa uređenjem Rujevice. U tijeku su dogovori s Erste bankom o financijskoj suradnji vrijednoj 6-7 milijuna eura, a koji će biti uloženi u natkrivanje sjeverne i istočne tribine. U pet godina natkrit ćemo sve te napraviti jedan po svemu sjajan i za Rijeku idealni stadion.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mercato će biti, kako trener Kek često ističe, naporan i prometan.

- Već smo doveli dvojicu igrača, makedonskog reprezentativnog stopera Velkovskog i desnog braniča Rapida Pavelica, a bit će još pojačanja. Naravno, bit će i prodaje igrača, ali - Rijeka će opet biti jaka. To nam jamče imena Matjaža Keka, Srećka Juričića, Ivana Mancea... U narednih 5 godina cilj je i imati pet igrača iz vlastite Škole nogometa u kadru 23 igrača iz prve momčadi te što prije riješiti financiranje omladinske škole onako kako od početka želimo, uz pomoć grada i sponzora koje bi onda reklamirala i ona najeksponiranija, prva Rijekina momčad.

Direktor Čohar obavijestio je kako će Rijeka, nakon dugogodišnje suradnje s njemačkom tvrtkom Jakom, od naredne sezone igrati u dresovima glasovitog španjolskog proizvođača Joma. Vrlo brzo u pogon ide novi web-shop i sustav online pretplate, a kvalifikacije Europske lige bit će u izravnim prijenosima na kanalima Arenasporta.

Predsjednik je glasno uzdahnuo na Čoharovu rečenicu: "Prihodi su bili 20 milijuna kuna, a rashodi... Isto 20 milijuna kuna". Bez prolaska Opatijske inicijative glavni način preživljavanja i dalje može biti jedino - prodaja igrača.

Na kraju su svi prognozirali rezultat današnjeg Jadranskog derbija, a pobjednik će dobiti - loptu s potpisom Matjaža Keka. To da će nagradu uručiti osobno veliki trener, ni predsjednik nije mogao jamčiti. Kek je to što jest jer njegovo prirodno okruženje nisu foto-prigode nego - travnjak i trenirka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener